Ακόμα μία επιστολή Αλιβιζάτου στους υποψήφιους αρχηγούς

Σε επιστολή που τους έστειλε το πρωί της Δευτέρας, ο καθηγητής επισημαίνει ότι εντός της εβδομάδας θα συγκεκριμενοποιήσει τις προτάσεις τους. Να ρίξει τους τόνους που έχουν ανέβει επικίνδυνα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Παράταξης μετά τις απαντήσεις που έδωσαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, επιχειρεί με νέα επιστολή προς τους υποψήφιους για την ηγεσία του νέου φορέα, ο Νίκος Αλιβιζάτος.

Ο πρόεδρος της επιτροπής πετάει το μπαλάκι στην πλευρά των υποψηφίων για το εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η μεταξύ τους σύσκεψη που είχε προτείνει, αλλά φαίνεται να ναυαγεί μετά την απάντηση της Φώφης Γεννηματά, αναφέροντας ότι «Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος».

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να καταθέσει πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το τεχνικό σκέλος της ψηφοφορίας, ενώ για την εξ αποστάσεως δυνατότητα συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, αναφέρει ότι οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Έχουμε αναλάβει ένα σημαντικό αλλά δύσκολο έργο.  Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα το φέρουμε σε πέρας.Με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνες και χωρίς να θυσιάζουμε την ουσία στις εντυπώσεις. Αυτό περιμένουν από μας οι πολίτες. Το επιδιώκουμε, θα το πετύχουμε.

Όλοι οι υποψήφιοι απάντησαν στις προτάσεις μου της Παρασκευής 22.9.2017 και σας ευχαριστώ, όλες και όλους, γι’ αυτό.

Από τις απαντήσεις σας προκύπτει ότι:

(α) Χρειάζονται πιο συγκεκριμένες προτάσεις για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των διαδικασιών. Αναλαμβάνω την ευθύνη, σε συνεργασία με την τεχνική επιτροπή της ΑΕΔΔ, να  σας τις υποβάλω για έγκριση εντός της εβδομάδος.

(β) Στο ζήτημα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, παρά τις διαβεβαιώσεις των ειδικών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες. Ασφαλώς μπορούν να γεφυρωθούν. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικό και άρα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της ΑΕΔΔ. Είναι συνεπώς απαραίτητη η μεταξύ σας συνεννόηση, ώστε να καταλήξετε, σε λύση που  θα  μας  επιτρέψει  να προχωρήσουμε.

Για να αποφασίσετε επί των ανωτέρω σας πρότεινα κοινή σύσκεψη. Απόκειται σε σας να την αποδεχθείτε ή να προκρίνετε άλλο προσφορότερο τρόπο για να καταλήξετε σε κοινή απόφαση, οπωσδήποτε πάντως εντός της εβδομάδος.

Την επιστολή αυτή στέλνω και στους υπόλοιπους υποψηφίους.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

 Ν.Κ. Αλιβιζάτος»