Αν και ζωντανός θεωρείται νεκρός επί 14 χρόνια!

Εκεί που τελειώνει η λογική …αρχίζει το ελληνικό δημόσιο. Γιατί; Επειδή ένας άνθρωπος προσπαθεί εδώ και 14 χρόνια να αποδείξει ότι δεν έχει πεθάνει!

Ναι σωστά διαβάσατε. Προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ζωντανός… Όχι φυσικά σε γνωστούς και φίλους αλλά σε κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες. Ο κ. Γιάννης Διαμαντής, είναι η κλασική περίπτωση πολίτη που επιχειρεί να νικήσει το ανεπιτυχώς το «τέρας» της γραφειοκρατίας.

Η ιστορία του είναι πραγματικά απίστευτη. Ο κ. Διαμαντής πηγαίνοντας πριν 14 χρόνια να ψηφίσει στο Δήμο Αιγάλεω, του οποίου είναι δημότης, διαπίστωσε ότι δεν μπορεί, αφού όπως του είπαν ήταν νεκρός.

Διερευνώντας την υπόθεση διαπίστωσε ότι ένας άλλος άνδρας με το ίδιο ακριβώς ονοματεπώνυμο, είχε πεθάνει το εν λόγω διάστημα, μετά από νοσηλεία του στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Ο ίδιος πίστευε ότι με συνοπτικές διαδικασίες θα μπορούσε να λύσει την υπόθεση του. Αλλά δεν γνώριζε τι θα αντιμετωπίσει. Ο Γολγοθάς του, μόλις ξεκινούσε…

Ο κ. Διαμαντής και η σύζυγός του, που μίλησαν στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» απευθύνθηκαν αρχικά στο δήμο Αιγάλεω, όπου εν τέλει είχαν σταλεί τα στοιχεία του νεκρού Γιάννη Διαμαντή, για να διορθωθεί το λάθος.

Ο Δήμος, ως μη αρμόδιος, τους έστειλε στο ληξιαρχείο Αθηνών, από εκεί εστάλησαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους ενημέρωσε πως θα πρέπει να πάνε σε δικαστήριο, να γίνει δίκη και να διορθωθούν τα στοιχεία του!

Ο δεύτερος κύκλος παράνοιας ξεκίνησε όταν το δικαστήριο εξέδωσε απορριπτική απόφαση, με αιτιολόγηση ότι την αίτηση για αλλαγή των στοιχείων πρέπει να την κάνει ο νεκρός Διαμαντής και όχι ο ζωντανός!

Η σύζυγος του κυρίου Διαμαντή περιέγραψε σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά της, όπως το ότι δεν μπορεί να πάρει οικογενειακό επίδομα ή ότι δεν ήταν δυνατό να κάνει απονομή κληρονομιάς μετά το θάνατο του πεθερού της.

Ο παθών πάντως, όπως είπε στο «Καλημέρα Ελλάδα», όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάνει κανονικά φορολογικές δηλώσεις και πληρώνει φόρους, αφού για την Εφορία είναι ζωντανός. Εκεί φυσικά δεν χωρούν λαθή…

Η μάχη για την απόδειξη του αυτονόητου συνεχίζεται με ακόμα ένα δικαστήριο για την οικογένεια Διαμαντή, το οποίο θα γίνει το επόμενο διάστημα.