Καταγγελία και από τον ΣΕΙΥΠ για τον εργασιακό μεσαίωνα σε τοπική επιχείρηση(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 2018-12-07 11:47:00
Τις συνθήκες εργασίες στη γνωστή πατρινή εταιρεία σούπερ μάρκετ καταγγέλλει σήμερα μετά το Εργατικό Κέντρο και το κλαδικό σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.

Σε αυτή αναφέρει:

«Το κλαδικό σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας χαιρετίζει την αγωνιστική στάση των εργαζομένων γνωστής πατρινής εταιρείας σούπερ μάρκετ, που δείχνοντας εμπιστοσύνη στο σωματείο μας παλεύουν για να απαντηθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία στην συγκεκριμένη αλυσίδα.

Το σωματείο μας μέσα από πολλές παρεμβάσεις στην εργοδοσία, κατάφερε να παίρνουν οι εργαζόμενοι το διάλειμμα τους που τόσα χρόνια στερούνταν. Όμως ακόμα και αυτή η κατάκτηση δίνεται από την εργοδοσία κουτσουρεμένη σε όσα καταστήματα και σε όσους εργαζόμενους θέλει και μάλιστα θέλει να τους το προσθέτει στις ώρες εργασίας τους. Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν μαζικά στο σωματείο μας και να απαντήσουν στην προκλητικότητα της εν λόγω επιχείρησης που εκτός από το διάλειμμα, παραβιάζει το ωράριο, δίνει τις άδειες όποτε θέλει, τους 4ωρους τους κρατάει για 8 και πλέον ώρες συστηματικά, οι υπερωρίες δεν πληρώνονται πάντα, δεν δίνει γονικές άδειες και στις γιορτές κρατάει τα καταστήματα ανοικτά μέχρι τις 10:30 το βράδυ.

Στην απεργία στις 28 Νοέμβρη δώσαμε την πρώτη μαχητική απάντηση. Προειδοποιούμε την επιχείρηση ότι αν δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων δεν θα σταματήσουμε να κινητοποιούμαστε.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι η μόνη που εφαρμόζει τέτοιες αντεργατικές μεθόδους. Όλες οι επιχειρήσεις είτε πολυεθνικές είτε ντόπιες στόχο τους έχουν το ξεζούμισμα των εργαζομένων για να βγάλουν το μέγιστο δυνατό κέρδος. Αυτό είναι το εργασιακό τοπίο που έχουν διαμορφώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ανάπτυξη που βασίζεται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Η μόνη απάντηση από εμάς τους εργατοϋπαλλήλους πρέπει να είναι η ανυποχώρητη δράση μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας μέχρι να γίνει νόμος το δίκιο μας!»

Αρχική Ενημέρωση 2018-12-06 16:25:09

Τον εργασιακό μεσαίωνα τον οποίο ζουν 470 εργαζόμενοι σε επιχείρηση της Πάτρας η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, αποκάλυψε καταγγελία που έγινε στο Εργατικό Κένρο Πάτρας, το οποίο δεσμεύεται πως άμεσα θα δώσει περισσότερα στοιχεία στην δημοσιότητα!

Σύμφωνα με την καταγγελία η επιχείρηση στους εργαζόμενους, «χρεώνει» το διάλειμμα διάρκειας ενός τετάρτου που είναι υποχρεωμένη να τους χορηγεί, το οποίο τους αναγκάζει να το δουλεύουν, ενώ παράλληλα απαιτεί από αυτούς να προσέρχονται στη δουλειά μία ώρα πριν την έναρξη του ωραρίου τους και να φεύγουν μία ώρα μετά.

Μάλιστα τα πράγματα χειροτερεύουν αφού τους υποχρεώνει στη διάρκεια της εβδομάδας να εργάζονται επιπλέον δέκα ώρες χωρίς αμοιβή!

Ακόμα και στον τρόπο χορήγησης των αδειών, η διεύθυνση της επιχείρησης καταφεύγει σε αλχημείες, καθώς υποχρεώνει τους 500 περίπου εργαζόμενους , να υπογράψουν σε λευκό χαρτί και στη συνέχεια να τους χορηγεί την άδεια όποτε αυτή επιθυμεί.

Σύμφωνα με στελέχη του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν, καθώς όπως διαπιστώθηκε προχώρησε παράνομα σε ανέγερση υποκαταστήματος της εκατοντάδων τετραγωνικών, το οποίο έχει χαρακτηριστεί αυθαίρετο.