Πάτρα- Απίστευτο! Για να επισκεφθεί κάποιος το Ρωμαικό Ωδείο πρέπει να κλείσει ραντεβού!

Μια δυσάρεστη έκπληξη συνάντησαν σήμερα όσοι θέλησαν να επισκεφθούν το Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας. Ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Αρχαιολογικό Μουσείο. Τη σχετική ανάρτηση έκανε το fb η δημοσιογράφος Γωγώ Κάραλη εκφράζοντας τον προβληματισμό της . Σίγουρα είναι μια ενέργεια που δεν βοηθά μια πόλη που θέλει να λέγεται Τουριστική.....και οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να δώσουν τις απαντήσεις τους για το τι πραγματικά συνέβη.

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ ΚΑΡΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ

Έκπληξη, προβληματισμό και θυμό μου προκάλεσε η ταμπέλα που είδα στην είσοδο του Αρχαίου Ωδείου σήμερα το πρωί. (την παραθέτω στην φωτογραφία ).

Δηλαδή ο επισκέπτης που περιδιαβαίνει την Πάτρα και φθάνει έξω από το Αρχαίο Ωδείο, θα τηλεφωνήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο για να κλείσει ραντεβού και να έρθει κάποιος να το ανοίξει?
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά?

Το Αρχαίο Ωδείο είναι το μόνον μνημείο της Ρωμαϊκής περιόδου, ηλικίας 19 αιώνων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και το κλείνουν?
Ο καθένας μπορεί να επικαλεστεί δικαιολογίες πχ την συνταξιοδότηση του ωε πρόσφατα φύλακα, , αλλά καμμια δικαιολογία δεν είναι αρκετή για να κλείσει το ωραιότερο μνημείο της πόλης, δεδομένου πως στο Αρχαίο Ωδείο υπηρετούν τρία ακόμα άτομα .
Μπορεί το υπουργείο πολιτισμου να έχει ως καθήκον την ανάδειξη, συντήρηση και προστασία του αρχαίου πλούτου της χώρας αλλά δεν έχει δικαίωμα να κλείνει ένα μνημείο στο κέντρο της Πάτρας.
Η πόλη κάνει προσπάθεια να μπει στον τουριστικό χάρτη, ας μην την υπονομεύουν με άστοχες ενέργειες οι υπηρεσίες. .