Σήμερα η Ιερατική Σύναξη στην Πάτρα για την συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 2018-11-14 08:38:00

Στον απόηχο της συμφωνίας κράτους εκκλησίας για την περιουσία αλλά και την «αποπομπή» των κληρικών από το δημόσιο με μεταφορά της μισθοδοσίας τους από ειδικό ταμείο της εκκλησίας της Ελλάδος, διεξάγεται σήμερα η σύναξη των ιερέων της Πάτρας, υπό την παρουσία του Μητροπολίτη  Χρυσόστομου.

Αρχική Ενημέρωση 2018-11-13 16:55:18

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή η ιερατική σύναξη στην Πάτρα, κατά την οποία οι ιερείς και ο Μητροπολίτης, θα θέσουν επί τάπητος την επίμαχη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, με τους ιερείς ανά την Ελλάδα, να απειλούν με πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις εάν πάψουν να είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Η ιερατική σύναξη στην Πάτρα, πραγματοποιείται από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο στα Πρωτοκλήτεια στον παλαιό ιερό ναό, αλλά φέτος έχει ύψιστη σημασία, για το τι ακριβώς θα πει ο Μητροπολίτης, για το μείζον αυτό ζήτημα.

Μην ξεχνάμε πάντως ότι ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, εξέδωσε ήδη ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει:

«Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην Ελληνική ιστορία». Επίσης υπογραμμίζεται ότι «ο ΙΣΚΕ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία».