«Εμφύλιος» στην Δημοτική Αρχή για την βίλα Πελετίδη- «Μουρμούρες» κατά του Δημάρχου ακόμα και από Αντιδημάρχους!

 

Όσο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Κώστα Πελετίδη για το θέμα της βίλας του στα Αραχωβίτικα και όσο πλησιάζει η ώρα της εμπλοκής της Δικαιοσύνης, τόσο το κλίμα εσωστρέφειας και αναταραχής στην Μαιζώνος εντείνεται.


Η αρχική εκτίμηση της Δημοτικής Αρχής, ότι παρά την αποκάλυψη του Achaia News.gr το θέμα θα το ελέγξει με τους γνωστούς μηχανισμούς της και θα «θαφτεί  μέσα σε τρεις ημέρες», αποδείχθηκε λανθασμένη: Η κατάσταση ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο της Παράταξης Πελετίδη.
Και πλέον όλα στο εσωτερικό της Δημοτικής Αρχής, θυμίζουν …εμφύλιο πόλεμο: Εκτός από φίλους, συνεργάτες και κομματικά στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», πλέον ακόμα και Αντιδήμαρχοι (!) αρχίζουν να αμφισβητούν ανοικτά τις επιλογές Πελετίδη και να κριτικάρουν τον έως χθες «αλάνθαστο» Δήμαρχο.

Οι περισσότεροι εξ αυτών μάλιστα, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την απόφαση του κ. Πελετίδη να αγοράσει ένα τέτοιο εξοχικό σπίτι που εμφανώς έχει προβλήματα με τον αιγιαλό και την παραλία στα Αραχωβίτικα και σε μία περιοχή που είναι αποκλεισμένη για τον απλό κόσμο.  
Τα αποκαλυπτικά videos που παρουσίασε το Achaia News.gr από την παραλία, με την μάντρα-τείχος του κ. Πελετίδη να φθάνει μέσα στη θάλασσα, εξόργισαν ακόμα και εκείνους που «έπιναν νερό» στο όνομά του Δημάρχου έως χθες.
Από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι που δήλωσαν έκπληκτοι από αυτή την συγκεκριμένη ιδιοκτησία της οικογένειας Πελετίδη, αλλά και γενικότερα από την μεγάλη περιουσία της οικογένειας, έτσι όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του Δημάρχου Πατρέων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ VIDEOS ΤΟΥ ACHAIA NEWS από την ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ

-Η ΜΑΝΤΡΑ-ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ

 


ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ «ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ


Πριν από μερικές ημέρες, Αντιδήμαρχος του Δήμου, είχε συζήτηση για το θέμα σε παρακείμενο του Δημαρχείου καφέ, όπου έκπληκτοι οι θαμώνες τον άκουγαν να καταλογίζει ως προσωπικό λάθος του Πελετίδη την αγορά της βίλας και «εγκληματικά λανθασμένες επιλογές» και «ατολμία» την διαχείριση της υπόθεσης απέναντι στην κοινή γνώμη. Και μάλιστα το παράδοξο ήταν, ότι και οι τρεις συνομιλητές του όχι μόνο συμφωνούσαν μαζί του, αλλά υπερθεμάτιζαν!


Προχθές άλλος Αντιδήμαρχος, συνομιλώντας με άλλο πρόσωπο στο ίδιο καφέ, έλεγε χαρακτηριστικά «Μάς έκαψε ο Δήμαρχος!»

Ενώ όπως έλεγε, έπεσε από τα σύννεφα για την ύπαρξη της βίλας στα Αραχωβίτικα, που έδειξε ότι αγνοούσε ακόμα και η Παράταξή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μα καλά, αφού ήθελε να αγοράσει βίλα αν και κομμουνιστής, δεν μπορούσε να πάρει σε κάποια άλλη περιοχή; Έπρεπε να αγοράσει αυτή που βρίσκεται πάνω στον αιγιαλό;»

Ο πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ και ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΟΥΛΙΑΣ και νυν ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ACHAIA NEWS.GR ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΩΝ


ΑΝΟΙΚΕΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ACHAIA NEWS.GR ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ


Βέβαια δεν λείπουν και οι επιθέσεις και μάλιστα οργισμένες εναντίον του Achaia News.gr και ειδικά κατά συγκεκριμένου δημοσιογράφου, που θεωρούν ότι «έβγαλε» το θέμα:
Πρόσφατα, στο γωνιακό ταχυφαγείο που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο, στην συμβολή της Μαιζώνος με την οδό Βότση, προβεβλημένος Αντιδήμαρχος έβριζε σκαιότατα και βροντωδώς γνωστό Πατρινό  δημοσιογράφο εις επήκοον όλων των θαμώνων του ταχυφαγείου, καταλογίζοντάς του συστηματική εμπάθεια απέναντι στη Δημοτική Αρχή και στολίζοντάς τον με αρκετά …κοσμητικά επίθετα.
Βέβαια δεν μπορεί να καταλάβει ο ευφυής αυτός Αντιδήμαρχος, ότι εάν υπήρχε σκοπιμότητα εκ μέρους του Achaia News.gr ώστε να τρωθεί πολιτικά ο Δήμαρχος, το θέμα θα το δημοσιοποιούσε το site τον Σεπτέμβριο που θα έχει επιστρέψει ο κόσμος από τις διακοπές του και όχι Αυγουστιάτικα, οπότε πολλοί είναι εκτός Πατρών…

 


ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: ΟΙ ΑΣΤΟΧΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΝΩΝ

«Δεν πάει να φωνάζει όσο θέλει το Achaia News; Δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Το θέμα το ελέγχουμε με τα φιλικά μας ΜΜΕ» διαβεβαίωνε υψηλόβαθμος συνεργάτης της Μαιζώνος τους ανήσυχους συνομιλητές του, κατά τις πρώτες ώρες που η ιστοσελίδα μας έκανε την πρώτη αποκάλυψη για τη βίλα Πελετίδη στην αποκλεισμένη παραλίας των Αραχωβιτίκων.
Μέσα σε λίγες ώρες όμως, αντελήφθησαν ότι κάθε άλλο παρά ελέγξιμη ήταν η κατάσταση: Το θέμα πήρε γρήγορα πανελλήνιες διαστάσεις, παρά την προσπάθεια κάποιων τοπικών ΜΜΕ να σφυρίζουν (ακόμα και τώρα!) αδιάφορα, σαν να μην υπάρχει ζήτημα…


Και ο κόσμος συνεχίζει να απορεί: Πώς γίνεται ένα θέμα  που απασχολεί ακόμα και τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, να μην έχει προκαλέσει  ούτε μία …αράδα σε συγκεκριμένα Πατρινά ΜΜΕ;

 

ΤΑ ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΑΘΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ


Μετά την πρώτη αμηχανία, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να βρει τρόπους αμύνης και υπερασπιστικής γραμμής. Παρά τις επίμονες εισηγήσεις συγκεκριμένων ανθρώπων προς τον Δήμαρχο για γρήγορη προσωπική αντίδραση και δημόσια παραδοχή εκ μέρους του της κατάστασης με τη βίλα του και ανάληψη γενναίων πρωτοβουλιών, επιλέχθηκε η τακτική της έκδοσης ενός συγκεχυμένου δελτίου Τύπου, που θόλωνε τα νερά και δεν είχε καμία διάθεση για ξεκάθαρες και γενναίες απαντήσεις.
Οι εισηγήσεις για διοργάνωση συνέντευξης Τύπου για το θέμα της βίλας, τελικά δεν έγιναν αποδεκτές από τον κ. Πελετίδη. Τουλάχιστον όχι ακόμα, γιατί αρκετοί είναι εκείνοι που ακόμα και σήμερα επιμένουν να βρει το θάρρος ο Δήμαρχος και να δώσει δημόσια εξηγήσεις στους δημότες του.   


Ήταν όπως φάνηκε το μοιραίο λάθος: Οι απανωτές και διαδοχικές αποκαλύψεις των επόμενων ημερών, ακύρωσαν την άνευρη και αμήχανη επικοινωνιακή τακτική της Δημοτικής Αρχής, που πλέον πρέπει να απολογηθεί για την ύποπτη αδράνεια που έχει επιδείξει για την  αποκάλυψη της αλήθειας.    

ΕΙΡΩΝΙΚΆ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ FACE BOOK

Πάντως οι βολές των ψύχραιμων κομμουνιστών, δεν περιορίζονται μονάχα στην λανθασμένη τακτική που όπως του καταμαρτυρούν, ακολουθεί ο κ. Πελετίδης, αλλά αναφέρονται και σε έναν εκ των συνεργατών του, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του Δημάρχου στο Face Book: Με το γνωστό απύλωτο στόμα που διαθέτει, προχωρά συνεχώς σε ακραίες και αρκούντως διασκεδαστικές επιθέσεις κατά όσων εγείρουν θέμα για τη βίλα του Δημάρχου, ενώ στο χορό έχει μπει και στενό συγγενικό του πρόσωπο, που συναγωνίζεται σε γραφικότητα ακόμα και τον ίδιο…
Τα σχόλια ακόμα και από τους «δικούς του» είναι δηλητηριώδη για τον «συνεργάτη»: «Αφήνει ο Δήμαρχος τον όψιμο κομμουνιστή να υπερασπίζεται με τέτοιο αγοραίο ύφος ολόκληρη Δημοτική Αρχή;

Ποιος; Αυτός που μέχρι χθες ήταν οπαδός του βαθέως ΠΑΣΟΚ και αργότερα του «Τσοβόλα, δώστα όλα», του οποίου  υπήρξε μάλιστα και πολιτευτής;», έλεγε πριν από μερικές ημέρες γνωστός συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

Επειδή όμως όπως φαίνεται κανένας δεν του δίνει σημασία, μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την περίπτωσή του, ούτε καν η Δημοτική Αρχή.

 

«ΤΣΑΛΑΚΩΘΗΚΕ» Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΩΣ «ΥΠΕΡΣΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ»


Ένα-ένα τα στηρίγματα του κ. Πελετίδη καταρρέουν, από τη στιγμή, που ούτε οι εξωπαραταξιακοί του σύντροφοι δεν του προσφέρουν χείρα βοηθείας, φοβούμενοι την λαϊκή κατακραυγή.


Όπως ακριβώς συνέβη και με τον Χρήστο Πατούχα, που μετά την αντίδραση στην σχεδόν «αθωωτική» του πρώτη παρέμβαση για τον Δήμαρχο, αναγκάστηκε από τις οργισμένες αντιδράσεις της κοινωνίας να αναδιπλωθεί και να παραδεχθεί ότι πράγματι «υπάρχει θέμα με την εφαρμογή των πολεοδομικών σχεδίων. Υπάρχουν καταπατήσεις δημοσίων χώρων. Υπάρχει αποκλεισμός παραλιών και αυθαίρετη δόμηση»

Πέρα όμως από την ουσία της υπόθεσης, που αφορά στη βίλα Πελετίδη σε σχέση με την αποκλεισμένη παραλία, προκύπτει ένα μεγάλο πολιτικό θέμα, για έως σήμερα εκφραστή των λαϊκών στρωμάτων και των αναγκών του λαού».


Ξαφνικά αποκαλύφθηκε, ότι ο κομμουνιστής Δήμαρχος, «ο λαϊκός γιατρός, που συμπάσχει με τον απλό κόσμο» και που επικαλείται «τα λαϊκά στρώματα» δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στις τάξεις της «λαϊκής οικογένειας» που γι αυτήν διαρρήγνυε τα ιμάτιά του όλα αυτά τα χρόνια: Όλοι βέβαια γνώριζαν ότι ο κ. Πελετίδης είναι ευκατάστατος και με σημαντική περιουσία, όπως φανερώνει και το Πόθεν Έσχες του. Αναμενόμενο βέβαια, λόγω του επαγγέλματός του ιδίου, αλλά και της συζύγου του- γιατροί και οι δύο.


Αλλά η ιδιοκτησία ακόμα και …βίλας εκ μέρους της οικογένειας Πελετίδη και μάλιστα στο «φιλέτο» των Αραχωβιτίκων, δεν μπορεί σημειολογικά να συμβαδίσει με τον «λαϊκό δήμαρχο», τον κομμουνιστή Δήμαρχο και τον απλό άνθρωπο της διπλανής πόρτας.


Πόσοι άραγε από τα «λαϊκά στρώματα» διαθέτουν δικό τους σπίτι, πολύ περισσότερο και εξοχική οικία;
Αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο πλήγμα για την δημόσια εικόνα του κ. Πελετίδη…