ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ και από τον Γιάννη Ντάσκα η λαϊκή βίλα Πελετίδη στα Αραχωβίτικα! Σιωπή από τον Δήμαρχο!


«Βουίζει» ολόκληρη η Ελλάδα από την αποκάλυψη –βόμβα του Achaia News, για τη λαϊκή βίλα Πελετίδη στην παραλία των Αραχωβιτίκων, η οποία όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, με άλλες όμορες κατοικίες εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση των λαϊκών στρωμάτων στην παραλία και τον αιγιαλό.
Πλέον την σκυτάλη πήρε και ο πανελληνίως καταξιωμένος δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας, γνωστός για το αποκαλυπτικό και μαχητικό του ρεπορτάζ.

Από σήμερα το πρωί, αφιερώνει το πρωτοσέλιδο κεντρικό θέμα της δημοφιλούς ιστοσελίδας  Ntokoumenta.gr, στην περίπτωση των Αραχωβιτίκων, με τίτλο:


«Οι επώνυμοι έχουν νόμιμες βίλες με νόμιμες ιδιωτικές θάλασσες...
Οι βίλες του Γιάννου, της Μυκόνου του Δημάρχου Πάτρας είναι νόμιμα πάνω στο κύμα!"

 


Ανάμεσα στα άλλα, ο Γιάννης Ντάσκας σημειώνει στο ρεπορτάζ του, που το διανθίζει με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του Achaia News.gr:
«Μαθαίνουν οι Έλληνες από  μικροί ότι ο αιγιαλός πρέπει να είναι ελεύθερος και ελεύθερη η πρόσβαση του, όποια βίλα, όσο ισχυρού και αν χτιστεί εκεί κοντά. Πρέπει να αφήνει μεταξύ αυτής και του αιγιαλού ελέυθερο χώρο για κατασκευή αυτοκινητόδρομου  κλπ.
Στο Μάτι οι άνθρωποι κάηκαν διότι ισχυροί και μη ισχυροί απέκτησαν σπίτι το οποίο είτε ήταν πάνω στον αιγιαλό, είτε απέκλειε σε συνδυασμό με διπλανά την ελέυθερη πρόσβαση.
Φευ όμως...
Χρόνια τώρα γράφουμε και καταγγέλλουμε ιδιώτες ισχυρούς και μη, ξενοδοχεία κλπ που έχουν μετατρέψει τον αιγιαλό μπροστά τους σε κλειστή παραλία με διάφορα κόλπα….»

 

Και τονίζει λίγο πιο κάτω, η αιχμηρή γραφίδα του Γιάννη Ντάσκα:


«…Στην Πάτρα υπάρχει αντίστοιχος οικισμός με το Μάτι και είναι τα Αραχωβίτικα.
Εκεί αγόρασε βίλα και ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Πελετίδης και το ACHAIANEWS παρουσίασε τις φωτογραφίες που βλέπετε και δείχνουν σειρά από βίλες που έκαναν τη θάλασσα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ιδιωτική.
Ο Δήμαρχος απειλεί με μηνύσεις με το επιχείρημα ότι εκείνος απλώς αγόρασε τη βίλα ως είχε...»

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ Ο κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ- ΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ACHAIA NES.GR

Παρά την πανελλήνια διάσταση που έχει λάβει το θέμα, ο Δήμαρχος Πατρέων αποφεύγει έως τώρα να τοποθετηθεί δημόσια για την ουσία του θέματος. Και το Achaia News επαναφέρει τα δημόσια ερωτήματά του, προς τον κ. Δήμαρχο, με την ελπίδα τουλάχιστον τώρα να απαντήσει:


-Κύριε Δήμαρχε, ισχύουν πράγματι οι καταγγελίες των πολιτών της περιοχής; Ότι δηλαδή το σύμπλεγμα των παράκτιων αυτών οικιών στην παραλία των Αραχωβιτίκων, στις οποίες περιλαμβάνεται και το εξοχικό σας, αποκλείει την πρόσβαση των πολιτών προς τις ακτές;
Και φυσικά και το αντίστροφο: Εάν αποκόπτει την πρόσβαση των πολιτών και από τη θάλασσα προς στη στεριά.


-Κύριε Δήμαρχε, τι προτίθεστε να κάνετε, εάν όντως αυτά συμβαίνουν και πράγματι εμποδίζεται η δίοδος των δημοτών προς τις ακτές των Αραχωβιτίκων, για τους λόγους που οι κάτοικοι καταγγέλλουν;


-Θα παρέμβει η Πολεοδομία;

 

Είναι σαφές ότι την κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο εάν η συγκεκριμένη παραλία των Αραχωβιτίκων είναι προσβάσιμη για τον κόσμο και τηρούνται οι αυτονόητες προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για όλες τις υπόλοιπες περιοχές

Ελπίζουμε ο κ. Πελετίδης έστω και καθυστερημένα, να αποφασίσει να απαντήσει σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.
Ειδικά επειδή διαχρονικά ήταν από εκείνους τους αυτοδιοικητικούς που μάχονταν για το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη, για ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και τις παραλίες, οι οποίες ανήκουν στην πόλη και το λαό της.

Οφείλετε να απαντήσετε στην πόλη κύριε Δήμαρχε...