ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στη Βουλή η έκρηξη της Ξερόλακκας: Τι απάντησε ο Πολλάκης για τον Σπύρο Τσιάκαλο

Στη Βουλή ήρθε προχθές η υπόθεση με το ατύχημα του υπαλλήλου του Δήμου Πατρεών Σπύρου Τσιάκαλου, ο οποίος ως γνωστόν  στις 17 Οκτωβρίου 2017 και μετά από έκρηξη χειροβομβίδας στον σκουπιδότοπο της Ξερόλακκας έχασε τον αριστερό του καρπό.


Είχε προηγηθεί η από 31.3.2018 ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαίας Νίκου Νικολόπουλου, η οποία απευθυνόταν στον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο για την τύχη και αποκατάσταση του άτυχου υπαλλήλου με την τοποθέτηση τεχνητού μέλους.
Συγκεκριμένα, το θέμα της ερώτησης ήταν «Θα δώσει λύση ο Υπουργός Υγείας Π. Πολάκης στην περιπέτεια του ακρωτηριασθέντος από χειροβομβίδα που βρισκόταν στα απορρίμματα του Δικαστηρίου της Πάτρας;»

Η σχετική ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου, προς τον Υπουργό Υγείας

 

Στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε να μάθει όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον ΕΟΠΥΥ και τις πολιτικές οδηγίες που έχουν δοθεί για την εξασφάλιση του τεχνητού μέλους από τον ακρωτηριασθέντα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, δεδομένου ότι αν και ο Σπύρος Τσιάκαλος είχε καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η έγκριση καθυστερούσε.


Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης, απάντηση που δόθηκε μόλις στις 16 Ιουλίου 2018, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε από τις 23-5-2018 την απόδοση της υποβληθείσας συνολικής δαπάνης για την προμήθεια τεχνητού μέλους, ύψους 17.500 ευρώ.

Η απάντηση του Υφ. Υγείας Παύλου Πολλάκη για τον Σπύρο Τσιάκαλο