ΠΑΤΡΑ: Αυτές είναι οι κρύπτες στο φορτηγό που στοίβαζαν τους μετανάστες κάτω από τα καρπούζια

Δείτε τις κρύπτες που οι αδίστακτοι διακινητές, στοίβαζαν τους μετανάστες για να τους περάσουν κάτω από τη μύτη των λιμενικών, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, κατά τις μεσημβρινές ώρες της 18-07-2018. Όμως, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας αντελήφθησαν ότι το βαρύ όχημα μεταφέρει και ανθρώπινο "φορτίο" και προέβησαν στη σύλληψη των τριών αλλοδαπών καθώς και του 44χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.


 Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας με στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε φορτηγό όχημα – ψυγείο (τράκτορας/ επικαθήμενο) που οδηγούσε ο 44χρονος αλλοδαπός, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε διαμορφωμένη κρύπτη εντός του φορτίου, το οποίο αποτελείτο από παλέτες με καρπούζια, τρεις (03) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, προκειμένου ο ανωτέρω να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου.

Παράλληλα, στη σύλληψη ενός 64χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της 18-07-2018, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών μαζί με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα καταχωρημένα ως κλαπέντα – υπεξαιρεθέντα – απωλεσθέντα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

Το φορτηγό που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες, τους οποίους ο διακινητής είχε κρύψει επιμελώς μέσα σε συσκευασίες αποθήκευσης καρπουζιών