Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες Πάτρας: Παραίτηση από την Οργανωτική Επιτροπή σκέφτονται μέλη της


Προς την έξοδο τους από την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας οδηγούνται κάποια από τα μέλη, μετά την πλήρη απραξία και απαξίωση του Οργάνου από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Επιτροπή έχει συνεδριάσει όλες κι όλες μέχρι σήμερα μόνο δύο φορές, με την πρώτη από αυτές να είναι καθαρά εθιμοτυπικού χαρακτήρα.


Ακόμα και πρόσφατα , που στην Πάτρα κατέφθασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τα μέλη της Επιτροπής κλήθηκαν απλά να παραστούν στη συνέντευξη που δόθηκε σε εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με την προετοιμασία της αχαϊκής πρωτεύουσας εν όψει της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων το 2019.
Και αρκετά ήταν τα μέλη, που θέλοντας να δείξουν την δυσαρέσκειά τους για την παράκαμψη της Επιτροπής, δεν έδωσαν καν το «παρών» στην συνέντευξη Τύπου, αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα είχαν ουσιαστικό ρόλο, παρά μόνο να κάνουν «ρεκλάμα» στον Υφυπουργό…


Νωρίτερα, ο κ. Βασιλειάδης είχε επιβλέψει τις εργασίες που γίνονται στην Αγυιά  προκειμένου να διαμορφωθούν οι χώροι για τη διεξαγωγή των αθλημάτων των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, ενώ είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα και ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ήδη εκπονήσει μελέτες, που ακολουθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

 

Τότε που δεν υπήρχαν "σύννεφα" πάνω από τη διοργάνωση: Στιγμιότυπα από τις 23 Ιανουαρίου 2018, οπότε επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.), Amar Addadi, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), Σπύρος Καπράλος και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.


Η Οργανωτική Επιτροπή μέχρι σήμερα δεν έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο, παρά μόνο …διακοσμητικό, αφού δεν έχει κληθεί να λάβει αποφάσεις για το παραμικρό. Η παράκαμψη και υποβάθμιση της Οργανωτικής Επιτροπής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, κάτι που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να δεχθούν κάποια από τα μέλη της, τα οποία έχουν διαμηνύσει, ότι εφόσον δεν αλλάξει η κατάσταση θα αποχωρήσουν από τη σύνθεση της Επιτροπής.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι ακόμα δεν έχει καν διαμορφωθεί το οργανόγραμμα της Οργανωτικής Επιτροπής, ώστε να καθοριστούν με σαφήνεια οι αρμοδιότητες των μελών της και η λειτουργία του Οργάνου, αν και οι αγώνες πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο του 2019.

Και σε καμία περίπτωση κάποια μέλη δεν είναι διατεθιμένα, όπως λένε, να συνδεθούν με αγώνες που δεν θα αφήσουν σημαντικά και ορατά οφέλη στην πόλη (οικονομικά, αθλητικά, υποδομές κ.ά.)  και θα διεκπεραιωθούν με αναθέσεις από την Αθήνα και όχι με ανοικτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς, με δικαιολογία την έλλειψη του απαραίτητου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για τις χρονοβόρες αυτές  διαδικασίες.