Αντίο είπε η Πάτρα στον Ηλία Παυλίδη(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 15.15

Με απέραντο πόνο αποχαιρέτησε η Πάτρα τον γνωστό έμπορο Ηλία Παυλίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες το μεσημέρι σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Αρχική Ενημέρωση 16.12

Μέσα σε κλίμα οδύνης η Πάτρα και ο Επορικός κόσμος λένε αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον Ηλία Παυλίδη, που έδινε καθημερινά μάχη επί χρόνια για τα αιτήματα των εμπόρων, με στόχο την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της αγοράς.

Η πομπή πριν φτάσει στον ναό έκανε στάση στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου έξω από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, ενώ πέρασε από το κατάστημά του στην Μαιζώνος.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και η ταφή στο Β΄ Δημ. Κοιμητήριο Λεύκας Πατρών.

Ο 57χρονος Ηλίας Παυλίδης, έσβησε πρόωρα από ανακοπή καρδιάς, δίνοντας μάχη τους τελευταίους μήνες με τον καρκίνο.
Βαρύ το πένθος για την 11χρονη κόρη του την οποία λάτρευε στην κρυιολεξία, αλλά και για την σύζυγό του, που έχασε το στήριγμά της.

Αν και μαχητικός στις απόψεις του, διακρινόταν για το ήθος και την ευγένειά του, μέχρι την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μιλούν γι αυτόν με τα καλύτερα λόγια, όλοι όσοι τον γνώριζαν.
 
Ο Ηλίας Παυλίδης, διατηρούσε μαγαζί με υποδήματα στην Πάτρα, σε Αίγιο, Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Είχε διατελέσει πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων ενώ ήταν για πολλά χρόνια ισχυρό στέλεχος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και μπροστάρης στις διεκδικήσεις των συναδέλφων του.