Επίθεση τα ξημερώματα σε συμβολαιογραφείο -Η «Ομάδα για την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη» ανέλαβε την ευθύνη

Νεότερα:  Η «Ομάδα για την κοινωνική αυτοάμυνα και την ταξική αλληλεγγύη» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε συμβολαιογραφείο της Πάτρας. Η οργάνωση με ανάρτησή της στο indymedia, αναφέρει ότι η επίθεση έγινε για το γεγονός ότι από το συγκεκριμένο γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση είναι το δεύτερο χτύπημα στο ίδιο συμβολαιογραφείο, ενώ στέλνουν σαφέστατο μήνυμα προς τους συμβολαιογράφους που συμμετέχουν σε πλειστηριασμούς, αναφέροντας πως «οι επιλογές τους θα έχουν κόστος».

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως:

«Στο συγκεκριμένο γραφείο στις 24/4 είχαμε εισβάλλει στο εσωτερικό του, καταστρέφοντας αρκετά έγγραφα, υπολογιστές και πετώντας κόκκινο χρώμα και τρικάκια. Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα πως οποιοσδήποτε είναι σύμμαχος των επιθέσεων του κράτους και των τραπεζιτών και συνεισφέρει έμπρακτα στην υλοποίηση των αντικοινωνικών σχεδίων τους, θα μας βρει απέναντι του. Επιδιώκουμε –και με αυτό τον τρόπο- να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στο ευρύτερο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αναδεικνύοντας παράλληλα και μια άλλη πρακτική αγώνα, ως οργανικό κομμάτι των πρακτικών που χρησιμοποιεί το κίνημα. Οι επιλογές που κάνει ο καθένας έχουν και κόστος και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι οι καλοθελητές που ευελπιστούν να βγάλουν λεφτά από τους πλειστηριασμούς των σπιτιών των εκμεταλλευόμενων ανθρώπων.»

Πρώτη Ενημέρωση : Τέσσερις κουκουλοφόροι έκαναν "ντου", στις 2.00 περίπου τα ξημερώματα, πετώντας πέταξαν πέτρες και μπογιές στο κτίριο που στεγάζεται  συμβολαιογραφείο που διενεργεί ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στην οδό Βότση 52.

Από τις πέτρες και τις μπογιές υπέστησαν ζημιές δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο σημείο.

Οι δράστες αναζητούνται καθώς μετά την πράξη τους διέφυγαν, αν και η αστυνοία έφτασε σχεδόν αμέσως στο σημείο.