Αχαία: Συλλήψεις δημοτών στον ΧΥΤΑ Αιγείρας-Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο

Νεότερη Ενημέρωση 17.16

Στον εισαγγελέα Καλαβρύτων, οδηγήθηκαν τέσσερις κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας και από κει στην διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών αλλά και οτι... εκθέτουν πολίτες σε κίνδυνο, αφού δεν επιτρέπουν την εναπόθεση σκουπιδιών στο... κλειστό ΧΥΤΑ της Αιγείας.
Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 62, 54 και 56 ετών καθώς και μια γυναίκα 59 ετών, οι οποίοι έκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ Αιγείρας με τη φυσική τους παρουσία, προκειμένου να μη γίνει εναπόθεση απορριμμάτων.
Μάρτυρας κατηγορίας όπως αναφέρει το "kalavrytanews.com" ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κος Παναγόπουλος ο οποίος δεν προσήλθε και έτσι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα (24 Μαΐου).
Στο πλευρό τους στα Δικαστήρια Καλαβρύτων, ήταν ο Ο Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης – Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο Καλαβρύτων, που επέδωσε και ψήφισμα στον Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Αιγιαλείας:
«Μέχρι εδώ. Στο Δήμο μας δεν υπάρχει χώρος για τραμπουκισμούς και τρομοκρατία που προσπάθησε να φέρει ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ομάδα πολιτών από την Αιγείρα. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν και να επιδιώκουν είναι να παρεμποδίζουν την παραγωγή του Δημοτικού έργου και να ταλαιπωρούν με τη μέχρι σήμερα τακτική τους, το σύνολο των συμπολιτών μας.
Οι ίδιοι αυτοί πολίτες μέσα από το μπάχαλο που συνεχώς επιδιώκουν να δημιουργούν, καταργώντας για άλλη μια φορά κάθε μορφή διαλόγου και συναίνεσης, από χθές κατάφεραν να διασύρουν πάλι τον Δήμο μας  μέσα από την αρνητική δημοσιότητα που εδώ και μήνες επιζητούν για προσωπικούς και πολιτικούς σκοπούς απεγνωσμένα , εις βάρος- και πρωτίστως-  της υγείας αλλά και της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας μας, πλήττοντας και  τραυματίζοντας καθημερινά την εικόνα της περιοχής μας.
Από τούδε και στο εξής όλοι αυτοί θα στέκουν υπόλογοι των πράξεών τους όχι μόνο στο σύνολο της κοινωνίας αλλά και απέναντι των συνεπειών του νόμου με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι και ο οποίος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, σε όλα τα επίπεδα. Και σε αυτό θα μας βρουν ανυποχώρητους και αποφασισμένους.»

Αρχική Ενημέρωση 12:56

"Καζάνι που βράζει" το  μέτωπο του ΧΥΤΑ Αιγείρας, μετά τα χθεσινά επεισόδια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας, όπου κάτοικοι αντέδρασαν έντονα.
 
Σήμερα το πρωί η Δημοτική αρχή  ξαναπροσπάθησε να περάσει απορριμματοφόρο μέσα στο χώρο του ΧΥΤΑ, παρεμποδίστηκε από 3 πολίτες οι οποίοι  συνελήφθησαν.

«Αυτή του η κίνηση δείχνει πως λειτουργεί αυθαίρετα και παράνομα.Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι.Και όλοι στο ΧΥΤΑ.Ο αγώνας είναι σε εξέλιξη» απαντούν οι κάτοικοι.