Μεταναστευτικό...ώρα μηδέν! Οι κάτοικοι σκοπεύουν να αποκλείσουν τη λιμενική ζώνη

Η κατάσταση με το μεταναστευτικό έφτασε στο απροχώτητο. Οι κάτοικοι των περιοχών κοντά στο λιμάνι βλέποντας ότι το πρόβλημα δε λύνεται  (και στη χθεσινή σύσκεψη όλοι δήλωσαν αναρμόδιοι ) αποφάσισαν συντονισμένα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αν  δεν  υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ για το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα και το αρμόδιο υπουργείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αν και εκεί δεν δοθούν λύσεις οι κάτοικοι θα βρεθούν...μπροστά από τα κάγκελα του λιμανιού.

Όπως τόνισε μιλώντας στο achaianews ο αντιπρόεδρος του Εκπολιτσιστικού συλλόγου στα Κρύα Ιτεών Στέφανος Γκούτσιος: "Θα περιμένουμε να γίνει η σύσκεψη στην Αθήνα και το υπουργείο μεναστευτικής πολιτικής, ενώ ΄ηδη 10 σύλλογοι της Νότιας πλευράς της Πάτρας στείλαμε υπόμνημα στα αρμόδια υπουργεία. Αν μετά και από αυτές τις ενέργειες δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα συζητήσουμε τη μορφή των κινητοποιήσεων όλοι μαζί . Δεν έχουμε άλλη λυση. Άλλωστε ο βουλευτής του Σύριζα Ανδρεας Ριζούλης δεσμεύτηκε πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει η σύσκεψη στην Αθήνα ....θα περιμένουμε τα αποτελέσματα αυτής και από βδομάδα συζητάμε για κινητοποιήσεις."