Πάτρα: Πανικόβλητος ο Γ.Γ για τους πρόσφυγες σε σύσκεψη...- Τι δηλώνει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου η έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτου Φιλιππάκου, που έγινε στο κτίριο του Οργανισμού Λιμενος Πατρών.

Εξερχόμενος ο κ. Φιλιππάκος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε "διαχειρίσιμο", επισημαίνοντας ωστόσο πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι σημερινό. Ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την διασφάλιση της ομαλούς διακίνησης επιβατών και αγαθών από το λιμάνι της Πάτρας και την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή με σκοπό να ταξιδεψουν παράνομα, σε κάποια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, μέσ ω των λιμανιών της Ιταλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις "σοβαρές ενέργεις και προσπάθειες" που έχουν γίνει όλο αυτό το διάστημα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και τον ΟΛΠΑ.

 

Τι έχει προηγηθεί: Σύσκεψη παρόντος του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης Τζανέτου Φιλιππάκου, έγινε στην Πάτρα.Η έκτακτη επίσκεψη Φιλιππάκου, έγινε με αφορμή την έξαρση του φαινομένων των εισβολών αλλοδαπών που καταγράφεται εντός της λιμενικής ζώνης, με τελευταίο περιστατικό το χθεσινοβραδινό που μετανάστες μπαίνουν σε νταλίκες, με τους οδηγούς να τους απομακρύνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του achaianews.jr, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν μόνο αστυνομικά μέτρα δίχως ταυτόχρονα την ενίσχυση σε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής.Ο Γ.Γ ήρθε στην Πάτρα όπως - όπως μετά τα τελευταία επεισόδια όπου οι πρόσφυγες , τις τελευταίες ώρες, κάνουν συνεχώς εφόδους στο λιμάνι.

ΝΕΟ "ΝΤΟΥ" ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο η κατάσταση που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με τους μετανάστες να κάνουν "εφόδους", πηδώντας κατά ομάδες κατά μήκος της περίφραξης στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων.

Πριν από λίγα λεπτά και ενώ στο κτήριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτου Φιλιππάκου, μετά την έκτακτη επίσκεψη του στο λιμάνι, πολυπληθής ομάδα αλλοδαπών έκανε ακόμα ένα "ντου", με τους μετανάστες να ανοίγουν νταλίκες και φορτηγά που περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία και να κρύβονται σε αυτά.