Ηλεία: Βρήκαν τους ληστές που είχαν "σηκώσει" 42.000 ευρώ από ΑΤΜ

Χρειάστηκαν οχτώ περίπου μήνες για τους αστυνομικούς ώστε να ανακαλύψουν τους ληστές του ΑΤΜ στο Κάστρο της Κυλλήνης από το οποίο το περασμένο Απρίλιο είχαν «σηκώσει», με οξυγονοκόλληση, 42.000 ευρώ. Τελικά εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν, ένας 34χρονος Έλληνας και ένας 42χρονος από την Αλβανία, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους.

Μάλιστα, ο 34χρονος είναι προφυλακισμένος για άλλη υπόθεση.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού από (ΑΤΜ), που είχε διαπραχθεί πέρυσι τον Απρίλιο στο Κάστρο Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού και ενός 42χρονου υπηκόου Αλβανίας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, στις (6-4-2017) τα ξημερώματα, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού με τρεις ακόμη συνεργούς τους, εισήλθαν στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Κάστρου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, όπου χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία και συσκευή οξυγονοκόλλησης, παραβίασαν οπίσθια πόρτα, αυτόματης ταμειολογιστικής μηχανής (ΑΤΜ) και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (42.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο μεθοδικών και ενδελεχών ερευνών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ταυτοποιήσαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών και συγκεκριμένα του 34χρονου ημεδαπού και του 42χρονου αλλοδαπού συνεργού του.

Σημειώνεται ότι, ο 34χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα και είναι προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.»