Πάτρα: Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο με "ομηρία" της προέδρου...(ΦΩΤΟ)(ΝΕΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 18.01

Ανακοίνωση για την κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας εξέδωσαν οι Διοικήσεις των Σωματείων-μέλη του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας, οι οποίες πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και οι οποίες δίνουν εξηγήσεις για τη σημερινή τους απόφαση κατάληψης του κτιρίου, μιλώντας για μία απόφαση που έχει σκοπό να αποτρέψει το «πραξικόπημα της μειοψηφίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Δεκάδες Διοικήσεις Σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, μαζί με τους εργαζόμενους προχωρήσαμε σήμερα σε κατάληψη του κτηρίου του ΕΚΠ για να αποτρέψουμε το πραξικόπημα της μειοψηφίας του ΕΚ να επιβάλλει εκ νέου εκλογές νοθείας και απάτης για αύριο Παρασκευή 8/12.

Τα ταξικά σωματεία μαζί με τους εργαζόμενους και αυτούς που συμπαραστέκονται σε αυτό τον αγώνα δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει η νοθεία και η απάτη στις εκλογές του ΕΚΠ, στα σωματεία και γενικά στο συνδικαλιστικό κίνημα της Πάτρας.

Ο αγώνας και η δράση μας είναι σταθερά και αταλάντευτα προσανατολισμένοι στις δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες. Έξω από τα συνδικάτα η εργοδοσία, η νοθεία και η απάτη. Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.

Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των υπαρκτών πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ, αναγκάστηκε η εφορευτική επιτροπή που είχε εκλεγεί στις 14 Νοέμβρη να παραδεχτεί τη μη νομιμότητά της και να παραιτηθεί. Η παρέμβασή μας είχε αποτέλεσμα!

Ανοίγει σήμερα ο δρόμος για να σπάσει το απόστημα των μηχανισμών της εργοδοσίας που έχει κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, που οργανώνει εκλογές νοθείας και απάτης για να ελέγξει το εργατικό κίνημα και να το υποτάξει στη «δίκαιη ανάπτυξη» των μισθών πείνας και φτώχειας που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και αφεντικά.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και ταυτόχρονα να πρωτοστατήσουν για την καθολική και μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. Να μην πάει ούτε ώρα χαμένη για την οργάνωσή της. Να νεκρώσουν όλοι οι τόποι δουλειάς.

Στέλνουμε ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα περάσει η αθλιότητα της κυβέρνησης να περάσει στα μουλωχτά σαν τον κλέφτη την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης που είναι το δικαίωμα στην απεργία. Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!

Βροντοφωνάζουμε! Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών και όχι σύμμαχος των αφεντικών! Οι εκλογές νοθείας και απάτης δεν πρόκειται να γίνουν!

Είμαστε σε επιφυλακή! Όλοι οι εργαζόμενοι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να παρέμβουν σε οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη!»

Αρχική Ενημέρωση 16.38

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του Εργατικού Κέντρου, ενώ στον πρώτο όροφο βρίσκόταν η πρόεδρος του Εργατικού Σταυρούλα Παναγοπούλου- Νικολάου.

Να σημειωθεί ότι μετά την παραίτηση της Εφορευτικής η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, κατάθεσε αίτημα προσωρινής διοίκησης. Πάντως το βέβαιο είναι ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες για σήμερα εκλογές. Το ΠΑΜΕ , πάντως δεν δέχεται ότι έχει κάνει κατάληψη ενώ ο πρόεδρος του Κέντρου αναχώρησε πριν απο λίγο.