Πάτρα: Ο πρώτος θάνατος από ιλαρά- Δεν άντεξε 17χρονος που νοσηλευόταν στο ΠΠΝΠ

Στο νοσοκομείο του Ρίου ξεψύχησε  17χρονος  από ιλαρά βαριάς μορφής . Πρόκειται για Ρομά από την Ηλεία ο  οποιος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή από εγκεφαλίτιδα αφού ο οργανισμός του δεν άντεξε . H πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου  μιλώντας στο achaianews τόνισε ότι η νόσος έχει ραγδαία εξέλιξη και είναι επιτακτική ανάγκη για όλους να εμβολιαστούν. Μάλιστα ανέφερε πως όλα αυτά προέκυψαν μετά την ανάπτυξη του γνωστού "αντιεμβολιατικού κινήματος" σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην δυτική Ελλάδα υπάρχουν πολλά κρούσματα στην Ηλεία. Αυτή τη στιγμή αρκετά περιστατικά νοσηλεύονται στο Ρίο, και λιγότερα στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και το Καραμανδάνειο. Το μήνυμα της είναι εμβολιασμός σε όλους και ειδικά στις ευπαθείς όμάδες του πληθυσμού αφού ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και οι επιπλοκές της νόσου είναι άσχημες ακόμα και για τους υγιής οργανισμούς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ιλαρά και στην Ηλεία, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου νοσηλεύει μεγάλο αριθμό παιδιών που νοσούν. Μέχρι και χθες, νοσηλεύονταν 11 παιδιά, ενώ ασφαλείς πληροφορίες θέλουν να έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο ένας 17χρονος μαθητής, με ιλαρά σε βαριά μορφή, αλλά και για διακομιδή εγκύου σε προχωρημένο μήνα, με υποψία ιλαράς…

Όπως τονίζουν οι γιατροί η  επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων όπως ο εμβολιασμός) αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου».

http://patrisnews.com