ΕΚΤΑΚΤΟ δημοτικό συμβούλιο για τις φωτιές στη δυτική Αχαΐα -Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο δήμαρχος

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τις φωτιές και τις τεράστιες καταστροφές, συγκαλεί ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.Παράλληλα ο δήμαρχος ζητά να κυρηχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Σας προσκαλούμε την Δωδεκάτη (12η) Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 να προσέλθετε στην Κάτω Αχαΐα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται στο Ισόγειο του Νέου Δημαρχείου, προκειμένου να γίνει η Δημόσια Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, για συζήτηση και να λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Κήρυξη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της εκδήλωσης μεγάλης πυρκαγιάς στις Δ.Ε. Ωλενίας και Δύμης την 11η Σεπτεμβρίου 2017 και διεκδίκηση σχεδίου ανασυγκρότησης της πληγείσας περιοχής από τις αρμόδιες κρατικές και περιφερειακές αρχές.

Αντιρρήσεις σχετικά με την αριθ. πρωτ. Φ19/ΚΔ/7394/19-07-2017 απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄/βαθμιας & Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, σε ότι αφορά την ένταξη των σχολικών εργαστηρίων του 1ου ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας, στο Ά Εργαστηριακό Κέντρο Πατρών .

Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΔΕΥΑ Δυμαίων για την υποβολή της πρότασης: [Επέκταση έργων ανάπλασης οικισμού Κάτω Αχαΐας - 2η Φάση Ανάπλασης»

στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Δυτική Ελλάδα» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον»].

Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα διότι τα θέματα υπόκεινται σε περιοριστικές προθεσμίες και άμεσες αποφάσεις .