Αχαία: Στον απόηχο της πολύωρης κακοκαιρίας-Οι ζημιές(ΦΩΤΟ)

Άντεξε η Πάτρα και η Αχαία γενικότερα, με μικροπροβλήματα, στο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, με τις ισχυρές καταιγίδες και τους αλλεπάλληλους κεραυνούς που συνοδεύτηκαν επί ώρες από δυνατούς ανέμους.

Πλημμύρες μικρής έκτασης προκλήθηκαν σε μερικά υπόγεια της Αρόης, στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου που έκλεισε για λίγο λόγω ισχυρής χαλαζόπτωσης στο ρεύμα προς Πάτρα, όπως επίσης στα σημεία 11ο, 17ο χλμ., κοντά στο κατάστημα Ρέλλος και στο Γομοστό.

Δρόμοι της Αχαικής πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε λίμνες χωρίς περαιτέρω έκταση, ενώ δύο δέντρα έσπασαν και επενέβη η πυροσβεστική για να μην υπάρξουν ατυχήματα.

Σημειώθηκαν για δευτερόλεπτα πτώσεις τάσεως σε διάφορες περιοχές, ενώ υπερχείλισαν φρεάτια, τόσο γιατί ήταν ακαθάριστα, όσο και λόγω του μεγάλου όγκου βροχής.

Στο κολυμβητήριο Πεπανός αποκολλήθηκε τζαμαρία και έπσε πάνω σε οχήματα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ εκδηλώθηκαν από τους κεραυνούς μικροφωτιές σε Λακκόπετρα και Κρίνο.

Στο πορθμείο Ρίου-Αντιρρίου στην πλευρά των καντινών κόπηκαν οι κάβοι από ένα φέρυ μποτ και προκλήθηκαν ζημιές σε βάρκες και φουσκωτά.

Οι κεραυνοί έκαναν τη νύχτα ημέρα, με τους κατοίκους να βγαίνουν έξω για να απολαύσουν το θέαμα και να το καταγράψουν με τα κινητά τους.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα παρουσιάστηκε στην Παλαιά Εθνική Οδό Πάτρας Αθήνας στο ύψος της Παναγοπούλας, όπου από την καταιγίδα υποχώρησε τοιχοποιϊα και διεκόπη η κυκλοφορία, ενώ υπέστησαν ζημιές οι καλλιέργειες σε περιοχές της Αιγιάλειας από την χαλαζόπτωση.