Στο Καιάδα το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος- Ενισχύονται άλλες Περιφέρειες... στο μέλλον η δικιά μας

Αδικημένη και πάλι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αφού δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τεσσάρων Περιφερειών ,σχετικά με την παραλαβή 51 νέων ασθενοφόρων, οι συμβάσεις για την προμήθεια των οποίων υπεγράφησαν με το συνολικό κόστος να ανέρχεται τα 3 εκ. ευρώ.Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο από τους εργαζομένους όσο και από φορείς καθώς το ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδος έχει έναν "γερασμένο" στόλο , τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και τα ασθενοφόρα που παροπλίζονται αυξάνονται συνεχώς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η σύμβαση που υπογράφηκε αφορά τις Περιφέρειες Κρήτης (25 οχήματα), Δυτικής Μακεδονίας (14 οχήματα), Β. Αιγαίου (2 οχήματα) και Πελοποννήσου (10 οχήματα). Τα 51 ασθενοφόρα προστίθενται στα 39 οχήματα που προμηθεύτηκαν άλλες τέσσερις Περιφέρειες στις 15 Δεκεμβρίου – αφορούσαν τις Περιφέρειες, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (14 οχήματα), Ν. Αιγαίου (8 οχήματα), Ηπείρου (11 οχήματα) και Ιονίων Νήσων (6 οχήματα) με συνολικό κόστος 2, 4 εκατ. ευρώ.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως σε ό,τι αφορά την προμήθεια των επιπλέον 96 οχημάτων και κινητών μονάδων για τις λοιπές πέντε Περιφέρειες, δηλ. Αττικής (30 οχήματα και 15 Κινητές Μονάδες), Κεντρικής Μακεδονίας (9 οχήματα και 4 Κινητές Μονάδες), Θεσσαλίας (13 οχήματα), Στερεάς Ελλάδας (10 οχήματα) και Δυτικής Ελλάδας (15 οχήματα) γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διοικητικές πράξεις προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρως η ένταξη της προμήθειας στα πλαίσια των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 με επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές και συμφερότερους οικονομικούς όρους.