Ξεκινάει το 1ο Rock Summer Festival στην Άκολη του Αιγίου, με Λάκη Παπαδόπουλο

Σε λίγες ημέρες ανοίγει αυλαία το πρώτο rock summer festival στην Άκολη του Αιγίου και συγκεκριμένα στο Beach Bar “YABANAKI” με τη συμμετοχή αξιόλογων συγκροτημάτων από το Νομό Αχαΐας που και αυτός είναι ο σκοπός του Φεστιβάλ, η ανάδειξη του τοπικού δυναμικού μουσικών και συγκροτημάτων, καθώς και την ανάδειξη παράλληλα και των τοπικών επιχειρήσεων, του τουρισμού, του πολιτισμού και μοναδικών τοπίων της αχαϊκής γης.

Το Σάββατο 21 Ιουλίου θα ακουστούν οι πρώτες νότες από το πατρινό συγκρότημα EPHEMERLECHOES που παίζει ατμοσφαιρικό POST ROCK, στη συνέχεια οι VOLTEERS BAND, επίσης από την Πάτρα, που παίζουν διασκευές από ROCK BLUES δεκαετία 70-80-90 και τέλος ένα νέο συγκρότημα από το Αίγιο οι THE COMBINER’S PROJECT με επικεφαλής τον πολύ αξιόλογο ντράμερ Στέλιο Γαβριηλίδη που θα κάνουν πρώτη εμφάνιση με διασκευές ROCK & SOUL.


Επίσης, στις 19:00 δίνεται η εκκίνηση της ποδηλατάδας «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΑΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ», από τα Ψηλά Αλώνια που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος Αιγίου υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Τζάκη, που θα καταλήξει στις 20:00 περίπου στο YABANAKI για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί τη συναυλία.

Επίσης από την Πάτρα θα παρευρίσκονται και η Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας Πατρών, με μοναδικά κομμάτια μοτοσυκλέτας. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός θα καλύψουν και αρκετά τοπικά Μ.Μ.Ε. από Πάτρα και Αίγιο.
Την Κυριακή 22 Ιουλίου η αυλαία ανοίγει με το πατρινό συγκρότημα BLUES ANTIVIRUS που θα παίξει διασκευές BLUES, ROCK και δικά τους κομμάτια.

O Πατρινός μουσικοσυνθέτης Χρήστος Παναγιωτόπουλος, με την "Ιόνια Ορχήστρα"


Στη συνέχεια ο πατρινός μουσικός Χρήστος Παναγιωτόπουλος και μαέστρος της ΙΟΝΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ με το σχήμα του που θα παίξει Ελληνικό Rock διασκευές και που θα συνοδεύσει τον γνωστό συνθέτη και τραγουδιστή ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (με τα ψηλά revere) για κλείσει με το πασίγνωστο «Για να σ’ εκδικηθώ» την αυλαία του πρώτου ROCK SUMMER FESTIVAL. Λίγο πριν την έναρξη των συναυλιών, περίπου στις 19:30, καιρού επιτρέποντος, θα γίνει επίδειξη και προσγείωση κοντά στη σκηνή των Αλεξιπτωτιστών Πλαγιάς του Συλλόγου Πάτρας.

Η ιδέα και η οργάνωση, καθώς και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, που με την συνεργασία του Μάκη Κώστα, ιδιοκτήτη του YABANAKI και συνδιοργανωτή τον Χορευτικό Όμιλο Αβύθου ξεκίνησαν σε ακατάλληλους καιρούς μια δύσκολη προσπάθεια με μεγάλες όμως προοπτικές.