Μουσικοχορευτικό ταξίδι στη Μικρά Ασία...από τον πολιτιστικό σύλλογο Αλισσαίων "Πείρος"

Ένα μεγάλο ταξίδι...στην ιστορία της προσφυγιάς ετοιμάζει για την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιουλίου ο πολιτιστικός  σύλλογος Αλισσαίων "Πείρος". "Ήταν ο τόπος μας..." είναι ο τίτλος της μουσικοχορευτικής παράστασης που αναμένεται να ταξιδέψει αλλά και να ...διδάξει τους παρευρισκόμενους. Μάλιστα πριν την εκδήλωση θα διαβαστεί επιστολή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ  ¨ΠΕΙΡΟΣ¨ σας προσκαλεί σε ένα Μουσικοχορευτικό  ταξίδι στην Μ. Ασία με την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων της Φιλαρμονικής Εταιρείας , Ωδείο Πατρών και υπεύθυνο τον κ.  Γιάννη Παναγιωτόπουλο , τα Χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Τοπάλη και την Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Αλισσαίων Πείρος.

   Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης  θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί που άνθισαν στα παράλια της Μ. Ασίας όπως η Γεωργίτσα, ο καρσιλαμάς της Αλατσατιανής , μια Σμυρνιά κ.α. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα γίνει αναφορά στην Μικρασιατική καταστροφή και θα ακουστεί το τραγούδι θρήνος ‘’Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι’’.   Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του προγράμματος θα παρουσιαστούν  τραγούδια από Μικρασιάτες συνθέτες όπως το Τί σε μέλει εσένανε , Ελενίτσα κ.α. που με το λεγόμενο Σμυρναίικο ύφος κυριάρχησαν στην  μουσική ζωή της Αθήνας του Πειραιά και άλλων περιοχών του Ελλαδικού χώρου. Παράλληλα με το μουσικό μέρος θα γίνει και προβολή οπτικού υλικού που το επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού.

   Σας καλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας και να γνωρίσετε  τον τεράστιο μουσικό πλούτο της  μικρασιατικής παράδοσης και της «σμυρναίικης» σχολής.

Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης ο Πρωτοψάλτης του παλαιού Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου Πολιούχου Πατρών Σωτήρης Καρυτινός

Πριν την εκδήλωση θα διαβαστεί επιστολή του σεβασμιώτατου μητροπολίτης Σμύρνης  Κκ Βαρθολομαίου  του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 ώρα 21:30

στο Δημοτικό σχολείο Άνω Αλισσού Δυτικής Αχαΐας