«Οι συνθέτες της ψυχής μας» από τη Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν Χορδώ»

Το διαχρονικό έργο 24 αξεπέραστων λαϊκών συνθετών αναδεικνύεται στη μεγάλη συναυλία «Οι συνθέτες της ψυχής μας» που παρουσιάζει η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Λένα Αλκαίου και οι Πατρινοί τραγουδιστές Δημήτρης Δημόπουλος, Διονυσία Καρόκη και Γιούλη Ασημακοπούλου, θα συνοδεύονται από τα 60 μπουζούκια του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, ερμηνεύοντας αθάνατες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου. Πασίγνωστες συνθέσεις των: Πλέσσα, Σπανού, Βαμβακάρη, Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Νικολόπουλου, Ξαρχάκου, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Κουγιουμτζή, Καλδάρα, Πάνου, Μούτση, Λεοντή, Κουγιουμτζή Μαρκόπουλου, Σαββόπουλου και Χατζηνάσιου.

 Συμμετέχουν, σε μία ανατρεπτική καλλιτεχνική σύζευξη με την ορχήστρα των μπουζουκιών, δύο Κουαρτέτα πνευστών και βιολιών, καθώς και ένα σύνολο ακορντεόν

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους ακροατές της συναυλίας, θα διανεμηθεί εντελώς δωρεάν το ογκώδες  βιβλίο «Οι συνθέτες της ψυχής μας» του έγκριτου συγγραφέα Κώστα Παπασπήλιου, το οποίο περιλαμβάνει τις βιογραφίες των 24 μεγάλων δημιουργών.

Την πρωτότυπη ενορχήστρωση του προγράμματος και τη διεύθυνση της Ορχήστρας, θα έχει ο πατρινός Μο Θοδωρής Γεωργόπουλος.

Την σκηνοθεσία «υπογράφει» ο Θάνος Μπαλαφούτης, την παρουσίαση και την οργάνωση παραγωγής ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος, την ιστορική τεκμηρίωση ο Κώστας Παπασπήλιος, ενώ την αφήγηση θα κάνει ο Λάκης Βανταράκης.

Η προπώληση των εισιτηρίων, που τιμώνται 10 ευρώ, θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα στα καταστήματα:

«Γωνιά του βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32),

«Discover» (Πατρέως 30),

καθώς και από την Σχολή Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων «Εν Χορδώ» (Π. Δημητροπούλου 10)

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο «Αγκαλιά-Ζω»

Ώρα ενάρξεως συναυλίας: 21.00

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Μέγας χορηγός της έκδοσης του βιβλίου «Οι συνθέτες της ψυχής μας» είναι η εταιρεία διανομής τροφίμων «Μπαγιώργος Α.Ε»

Για πληροφορίες, στο τηλ. 2610-314.935