Τιμητική εκδήλωση για τον Οσκαρικό σκηνοθέτη Alexander Payne και αναγόρευσή του σε «Επίτιμο Δημότη Αιγιαλείας» και «Πρεσβευτή της Αιγιαλείας»

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Αίγιο θα βρεθεί και φέτος ο οσκαρικός σκηνοθέτης Alexander Payne (Κωνσταντίνος - Αλέξανδρος Παπαδόπουλος). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Αιγίου σε ειδική εκδήλωση που ετοιμάζει θα τον τιμήσει με τον τίτλο του επίτιμου δημότη Αιγιάλειας και θα τον αναγορεύσει σε Πρεσβευτή της Αιγιάλειας για την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία της.

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ:

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ), για τέταρτη συνεχόμενη  χρονιά διοργανώνει τα «Οινοξένεια 2016-Τοπία και γεύσεις της Αιγιαλείας», που θα ξεκινήσουν  στις 17 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Αυγούστου 2016. Πρόκειται για μια πολυήμερη γιορτή, όπου συνυπάρχουν αρμονικά τα αρώματα των εκλεκτών και πολυβραβευμένων οίνων της Αιγιαλείας, με τις γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας και των  τοπικών προϊόντων. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί θεσμό Πανελλήνιας εμβέλειας και κατέχει  εξέχουσα θέση στις αντίστοιχες διοργανώσεις προβολής του Ελληνικού κρασιού. Προγραμματίζονται και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε όλη την έκταση του δήμου, με επισκέψεις σε οινοποιεία και αμπελώνες της περιοχής, βραδιές γευσιγνωσίας, μουσικά  ακούσματα και άλλα, που ήδη σχεδιάζονται. Το πρόγραμμα θα σας αποσταλεί τις επόμενες  ημέρες. Σημαντική για την Αιγιάλεια, είναι η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο, όπου ο Οσκαρικός σκηνοθέτης, Αιγιώτης στην καταγωγή, Alexander Payne (Κωνσταντίνος - Αλέξανδρος Παπαδόπουλος), θα τιμηθεί με τον τίτλο του «Επίτιμου Δημότη Αιγιαλείας» και θα αναγορευθεί σε «Πρεσβευτή της Αιγιαλείας», για την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Ιστορία της, κάτι που ο ίδιος έχει ήδη  αποδεχτεί. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους σκηνοθέτες, ηθοποιοί και  οινοποιοί, καθώς και τα ΜΜΕ, σε μια βραδιά συνύπαρξης τέχνης, πολιτισμού, γεύσεων, οίνου και   εξαιρετικών μουσικών ακουσμάτων μεγάλων Ελλήνων συνθετών, αφού η βραδιά συμπίπτει με  την πανσέληνο του Αυγούστου.  Η προσπάθεια αυτή, στοχεύει στην Τοπική Ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την ανάδειξη της  περιοχής μας σε ισχυρό τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο. Το πρόγραμμα των «Οινοξενείων 2016», για πρώτη φορά φέτος, τελεί υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού.Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μας, ευχόμαστε να αγκαλιάσετε τις εκδηλώσεις των  Οινοξενείων, να τις αναδείξετε και ιδιαίτερα να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση της 18 ης Αυγούστου, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια του δήμου μας για εξωστρέφεια και ανάπτυξη. Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε στη διάθεσή σας.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την υποστήριξή σας στις δράσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α και του

Δήμου Αιγιαλείας.