Διαμαρτύρεται Δημοτικό Συμβούλιο για αποζημίωση ελαιοπαραγωγών

Ομόφωνα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Π.Ε Αιτ/νίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξέδωσε λόγω τη ζημιάς που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί του από τον δάκο, ο Δήμος Ναυπακτίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το ψήφισμα:

"Οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες και η μη εφαρμογή του προγράμματος Δακοκτονίας από την ΔΑΟΚ Αιτωλ/νίας για το έτος 2018 ευνόησαν την αύξηση του δακοπληθυσμού με αποτέλεσμα η ελαιοπαραγωγή να υποστεί μεγάλη ζημιά, κατ’ εκτίμηση  ανέρχεται σε ποσοστό 80%, προκαλώντας σημαντική οικονομική ζημιά στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας.

  • Η ζημιά που προκλήθηκε εκτός από ποσοτική είναι και  ποιοτική, καθώς το παραγόμενο ελαιόλαδο υποβαθμίζεται λόγω της αυξημένης οξύτητας
  • Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος Ναυπακτίας με ομόφωνη απόφαση του ζητά:
  • Να καταβληθεί αποζημίωση σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου μας για την ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους λόγω της μη εφαρμογής δακοκτονίας για το έτος 2018.

Η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας να γίνεται στον σωστό χρόνο, με ορθό τρόπο και με επαρκές ποσό, προκειμένου να καλύπτεται η ελαιοπαραγωγή της περιοχής μας."