"Άρωμα" Πάτρας στις δράσεις για τις "Γυναίκες στην ογκολογία"

Με τη συμμετοχή της Πατρινής ογκολόγου Αθηνάς Χριστοπούλου πραγματοποιούνται οι δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου στην Αθήνα. Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και για μία ολόκληρη εβδομάδα, δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου, δωρεάν εξετάσεις, βιωματικά σεμινάρια άσκησης και διατροφής και συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου με τη Μαρίνα Σάττι και τους Αλκμάν. στο Ηρώδειο.

Γυναίκες στην Ογκολογία

Με γνώμονα την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό, έξι γυναίκες Παθολόγοι - Ογκολόγοι συναντήθηκαν τον Μάιο του 2014 και μοιράστηκαν το κοινό τους όραμα για τη δημιουργία στην Ελλάδα μιας μη κερδοσκοπικής επιστημονικής ομάδας γυναικών, στον χώρο της Ογκολογίας.

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» (Women 4 Oncology-Hellas), είναι ένα δυναμικό δίκτυο αρωγής, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο στη χώρα μας.

Βασικοί στόχοι της επιστημονικής αυτής ομάδας είναι η δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων γυναικών με καρκίνο μέσα από την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης και ενημέρωσης ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες η οποία, όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.

Ο φετινός Σεπτέμβριος ενώνει όλους για την πρόληψη...

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία», με τη συνεργασία της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής", καθώς και με διαιτολόγους, διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές και γυμναστές, θα πραγματοποιούν ενημερωτικές δράσεις, δωρεάν εξετάσεις και βιωματικά σεμινάρια σε Δήμους και εμπορικά κέντρα της Αττικής για μία ολόκληρη εβδομάδα.Η καμπάνια πρόληψης θα κορυφωθεί με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου με τη Μαρίνα Σάττι και τους Αλκμάν «Για την υγεία των κοριτσιών μας», στο Ηρώδειο την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου.

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» μας καλούν να τις πλαισιώσουμε και να συμπορευτούμε σε αυτήν τη μεγάλη κοινή εθελοντική προσπάθεια, υποστηρίζοντας πάντα την Ελληνίδα γυναίκα με καρκίνο.

20/9 THE MALL ATHENS (17:00-20:30)

Ενημέρωση του κοινού για την Πρόληψη

Δωρεάν Κλινική Εξέταση και Υπερηχογράφημα Μαστού

Happenings - Ζωντανή Ραδιοφωνική κάλυψη

20-22/9 ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Ιατρικό Συνέδριο

23/9 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ (21:00)

Δ. Σαββόπουλος - Μαρίνα Σάττι - Αλκμάν

Πρέσβειρα των εφετινών δράσεων είναι η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, που στέκεται δίπλα στις «Γυναίκες στην Ογκολογία» και στηρίζει το έργο τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων στο www.w4ohellas.org