Πένθος για τον πρώην Περιφερειάρχη Τάσο Αποστολόπουλο

Έφυγε από την ζωή η Παναγιώτα Αποστολοπούλου, μητέρα του πρώην Περιφερειάρχη Τάσου Αποστολόπουλου. Η εκλειπούσα κατέληξε μετά από νοσηλείας λίγω ημερών στο νοσοκομείο. Η κηδεία θα γίνει στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Βλάση Μεσσηνίας την Κυριακή και ώρα 5:30 μ.μ.

Η ανάρτηση του Τάσου Αποστολόπουλου για τον χαμό της:

"Έφυγε σήμερα από τη ζωή ότι πολυτιμότερο είχαμε στην οικογένεια. Έφυγε η μητέρα μας Παναγιώτα Αποστολοπούλου, ο άνθρωπος που μας έφερε στη ζωή και μας γαλούχησε με αρχές και αξίες. Έζησε την ορφάνια και από τους δυο γονείς της στα παιδικά της χρόνια και ανέλαβε να φροντίσει και να μεγαλώσει και τις τρεις μικρότερες αδελφές της. Φτώχια, αδιέξοδα, αδικίες, κατοχή όλα πέρασαν από πάνω της και άντεξε. Δεν πήγε στο σχολείο και δεν έμαθε να διαβάζει και να γράφει. Πάντα έλεγε: «Δεν θα επιτρέψω να μη μάθουν γράμματα τα παιδιά μου» και αυτό έγινε ο κυρίαρχος στόχος της ζωής της και για μένα και για τον αδερφό μου. Και τα κατάφερε. Μας μόρφωσε και καταξιώθηκε να μας δει οικογενειακά, επαγγελματικά και κοινωνικά εκεί που αυτή ονειρευόταν, διδάκτορες πανεπιστημίου, περιφερειάρχες και γενικούς γραμματείς. Καταξιώθηκε να δει τα τέσσερα εγγόνια της με λαμπρές σπουδές να είναι ακόμη και καθηγητές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Σε αυτό τον άνθρωπο οφείλουμε τα πάντα…. Μάνα καλό ταξίδι και να είσαι σίγουρη ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε τον δρόμο των αρχών, των αξιών και της ευθύνης που εσύ μας δίδαξες στη ζωή. Σε αυτή τη μάχη στο κρεβάτι του πόνου στάθηκαν δίπλα μου αρωγοί στον αγώνα που η οικογένειά μου έδωσε πολλοί άνθρωποι τους οποίους από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ. Άνθρωποι από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, από το Κέντρο Αποκατάστασης «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», οι φίλοι γιατροί Νίκος Γιουρτούμας, Γιάννης Κουτσανδρέας, Πετρούλα Κακούρη και Ανδριάννα Κακούρη, ο Πρόεδρος του χωριού Βλάση Γιάννης Λεντούδης μαζί με όλους τους κατοίκους του χωριού όπως και η ξαδέρφη μου Νούλα Αποστολοπούλου που θυσίασε την καλοκαιρινή της άδεια να είναι δίπλα μου και δίπλα στην αείμνηστη μητέρα μου. Φίλοι από την Καλαμάτα, την Τρίπολη και την υπόλοιπη Ελλάδα που καθημερινά μου τηλεφωνούσαν και αγωνιούσαν μαζί μου. Όλους σας ευχαριστώ γιατί δείξατε ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτό τον τόπο….. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Βλάση, στις 22/7/2018 και ώρα 5:30 μ.μ"