Αποχαιρετά η Πάτρα τον Αγγελή Παπαχρήστο

Στις 11 το πρωϊ στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών, θα τελεστεί η νεκρόσιμος ακολουθεία του Αγγελή Χρ. Παπαχρήστου, ιδιοκτήτη του βιιβλιοπωλείου στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φερραίου «ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» και η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο Παλούμπα Αρκαδίας.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών την Παρασκευή, μετά από ολιγόμηνη πάλη με την επάρατο νόσο. Ο Αγγελής Παπαχρήστου γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε λογιστική και μαζί με τον πατέρα του, Χρήστο, δημιούργησαν το βιβλιοπωλείο, που υπήρξε πρωτοπόρο την εποχή του καθώς προσέφερε σε συστηματική βάση Ελληνική και ξένη λογοτεχνία.
Ήταν επίσης ο χώρος διανομής και πώλησης ξενόγλωσσου τύπου συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και σύντομα έγινε πόλος έλξης των βιβλιόφιλων.
Το 1964 η «ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» μεταφέρθηκε στην οδό Αγίου Νικολάου 32 όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Παράλληλα με το βιβλιοπωλείο είχε το κεντρικό πρακτορείο διανομής Ελληνικού τύπου και για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος των πρακτόρων του Κεντρικού Πρακτορείου Τύπου, όλης της Ελλάδας. Μετέδωσε την αγάπη του για το βιβλιοπωλείο στα παιδιά του που συνεχίζουν με το ήθος, την εργατικότητα και την επιχειρηματική ικανότητα του εκλιπόντος.