«Ο κλάδος έχει καταστραφεί» - Πορεία φορτηγατζήδων στην Πάτρα

Νεότερα: Περίπου 70 φορτηγά ξεκίνησαν από ττην Ακτή Δυμαίων την πορεία τους. Μέσα απο τους κεντρικούς δρόμου της Πάτρας ξεκίνησαν για να φτάσουν στην Νέα Εθνική Οδό στα γραφεία της Περιφέρειας αλλά και της Αποκεντρωμένης για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πρώτη Ενημέρωση :Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας με τα φορτηγά τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί στις 11:00 επαγγελματίες οδηγοί από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Το ραντεβού των φορτηγατζήδων έχει δοθεί στο νέο λιμάνι της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο ύψος της ΑΒΕΞ. Από εκεί το κομβόι θα κινηθεί προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, και μέσω της Κορίνθου θα κινηθούν προς τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βρίσκονται στη Νέα Εθνική Οδό.

Μετά τις συναντήσεις που θα επιδιώξουν εκεί και τα ψηφίσματα που θα επιδώσουν θα επιστρέψουν στο σημείο της αφετηρίας τους μέσω της οδού Κανελλοπούλου. Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου τους στην Αχαΐα, Δημήτρης Κάκκος σημειώνει ότι ο κλάδος έχει καταστραφεί και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση.

«Τα θέμα που έχουν προκύψει είναι πάρα πολλά μεταξύ άλλων είναι τα ακριβά διόδια που καλούμαστε να πληρώνουμε στους αυτοκινητόδρομους, η απαγόρευση κυκλοφορίας μας από τους παράδρομους των Εθνικών Οδών, το πρόβλημα με τους μετανάστες το λιμάνι της Πάτρας κ.α.».

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενώ η οικονομική και κοινωνική κρίση συνεχίζεται αμείωτη, ο κλάδος των μεταφορών, αντί να στηριχθεί, να ενισχυθεί και να ανακουφιστεί ώστε να αντιμετωπίζει τα δεινά της εποχής, βιώνει συνεχή επιθετικά μέτρα που τον οδηγούν στον αφελληνισμό και την καταστροφή του.

Οι οδηγοί μάλιστα διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, τους απαγορεύουν, «παράνομα» και «αντισυνταγματικά», να κινούνται στο 70% των δρόμων της χώρας (εννοούν τις παλαιές εθνικές οδούς και του παράδρομους των αυτοκινητοδρόμων) με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται δραματικά τα έξοδά τους σε κάθε μεταφορά με διόδια, καύσιμα, φθορές κ.α..

Παράλληλα κάνουν λόγο για ηλεκτρονική σκλαβιά καθώς με GPS θα παρακολουθούν  πλέον τις πορείες των φορτηγών επιβάλλοντάς τους πρόστιμα αν κινούνται εκτός διοδίων.

Επίσης κάνουν λόγο για βαριά και άδικη φορολογία, ενώ επαναφέρουν επιτακτικά το πρόβλημα με το μεταναστευτικό που αντιμετωπίζει η Πάτρα.«Κύματα μεταναστών-προσφύγων προπηλακίζουν οδηγούς, καταστρέφουν εμπορεύματα συντηρώντας ένα κλίμα τρόμου και ανησυχίας», σημειώνουν τα Σωματεία των αυτοκινητιστών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.