Τα «19 δευτερόλεπτα πριν… δυο λέξεις» του Κώστα Μπουλμπασάκου

Δεν είναι συγγραφέας που αναπαραγάγει τα … κενά αέρος, η με διαφορετικά λόγια «αέρα κοπανιστό». Είναι ο συγγραφέας που κάνει βαθιά διείσδυση στην απρόσμενη και , κατά κάποιο τρόπο, αδιάβατη, γιατί πώς να την … περπατήσεις  ευκολα σε αυτά τα χρόνια της κρίσης, κοινωνία.

Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου αναπαράγει εικόνες μέσα από εμπειρίες που με το πέρασμα του χρόνου έχουν φιλτραριστεί αλλά και επικαιροποιηθεί δίχως να χάνουν την ιστορική τους αξία. Πρόκειται να εκδοθεί σύντομα και μέσες άκρες διαπραγματεύεται την παρακάτω ιστορία:

Ένας καταραμένος ζωγράφος σε μια καταραμένη εποχή. Ρέστος, τελειωμένος σωματικά και ψυχικά, αλκοολικός προσπαθεί να βγει από τα σκληρά κι επώδυνα αδιέξοδα που του βάζει η καθημερινότητα. Είναι ένας ζωγράφος σε κρίση καλλιτεχνική, οικονομική, προσωπική στο θάλαμο των επειγόντων κάποιου νοσοκομείου, λίγο πριν «φύγει». Από εκεί αναπολεί το παρελθόν του κι όλα όσα τον σημάδεψαν ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. Έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα, βουτηγμένος στον κόσμο των παραισθήσεων μας διηγείται 4 ιστορίες οι οποίες καλύπτουν τη χρονική περίοδο από το ’35 μέχρι τα πρώτα χρόνια της χούντας. Ιστορίες δυνατές, αυθεντικές στα πλέον δύσκολα χρόνια μια ταραγμένης, αλλά ένδοξης ιστορικά εποχής.

Περισσότερα με την έκδοση του βιβλίου.