Νέα αντίδραση για την ενδεχόμενη εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο

Κάθετα αντίθετος δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, στο ενδεχόμενο εγκατάστασης αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών στην ανακαινισμένη βάση του Αράξου, όπως αναφέρει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

«Η παρούσα κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα σε νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ (ΦΕΚ 125 Α΄29.8.17) για επέκταση της αμερικανονατοϊκής βάσης στη Σούδα της Κρήτης και στη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά διαρρέει μέσω του τύπου ότι σχεδιάζεται η εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών κεφαλών στην ανακαινισμένη βάση του Αράξου.

Εάν και εφόσον αυτά ισχύουν, ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου θεωρεί ότι πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που εντάσσεται στο σχεδιασμό για μεταφορά στρατιωτικών οπλικών συστημάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη ζωή, το περιβάλλον και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής μας, εμπλέκει δε πιο βαθειά τη χώρα μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε σκέψη και σχεδιασμός εγκατάστασης πυρηνικών όπλων στον Άραξο, στην Αχαΐα και σε όλη την Ελλάδα».