Τηλεδιάσκεψη Πρυτάνεων συγκαλεί η Πρύτανις του ΑΕΙ Πάτρας

Στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης, προχωρά σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η προεδρεύουσα Πρύτανις του Πανεπιστημίου  Πατρών Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις μετά και την τελευταία συνάντηση του προεδρείου με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Στη συνάντηση αυτή, η οποία σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας έγινε σε θετικό κλίμα, φάνηκε να υπάρχει διάθεση μικροτροποποιήσεων επί του Σχεδίου Νόμου , κυρίως για τα Μεταπτυχιακά, όχι όμως στη διαδικασία επιλογής των νέων διοικήσεων των ΑΕΙ.
Ειδικότερα όσον αφορά την επιλογή Πρυτανικών αρχών το μόνο που αλλάζει στο Σχέδιο Νόμου είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία να γίνεται μετά την πρώτη αποτυχία αυτής με κάλπη.
Επίσης υποψηφιότητα για τις θέσεις Πρυτάνεων μπορούν να θέσουν μόνο οι Καθηγητές.
Ο υπουργός Παιδείας απέσυρε τη διάταξη στην οποία αναφέρεται ότι για τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά χρειάζεται συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.
Επίσης αποσύρονται οι διατάξεις που αφορούν σε Πανεπιστημιακές Κλινικές στα Νοσοκομεία ώστε να αναδιατυπωθούν μετά από γόνιμο διάλογο σε κοινή επιτροπή των δύο υπουργείων, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.