Η συγγνώμη 2 κατηγορουμένων της δολοφονίας του αμερικανού στο Λαγανά

Συγγνώμη από την οικογένεια του 22χρονου αμερικανού τουρίστα, Μπακαρί Χέντερσον, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη στον Λαγανά της Ζακύνθου ζητούν οι δύο από τους δράστες.

Οι Ν.Ρ και Ι.Μ σερβικής καταγωγής, που έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, μιλώντας στην εφημερίδα 'Ειδήσεις', δηλώνουν συντετριμμένοι και ισχυρίζονται ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν το θύμα.

“Ήρθαμε στην Ελλάδα για διακοπές και όχι για να σκοτώσουμε”, λένε οι δύο δράστες ηλικίας 18,5 ετών. “Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια του θανόντος, από τον αμερικανικό λαό, και από την ελληνική πολιτεία. Είμαστε συντετριμμένοι. Για μια δύο κλωτσιές, είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο. Βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Δεν είχαμε πρόθεση να αφαιρέσουμε τη ζωή του άτυχου νεαρού”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ειδήσεις, οι δύο Σέρβοι που είναι φίλοι, θα ξεκινούσαν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο, ενώ ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο και είχαν συμφωνήσει να μετεγγραφούν σε ομάδα της Αυστρίας.

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία ισχυρίζονται ότι ήθελαν να εμποδίσουν το θύμα να διαφύγει μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο μπαρ του Λαγανά. “Εμπλακήκαμε σε μια συμπλοκή και καταλήξαμε στη φυλακή. Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε το θύμα να διαφύγει. Όταν κλωτσήσαμε το θύμα, δεν σημαδέψαμε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Τα χτυπήματα ήταν τυχαία. Ο,τι συνέβη ήταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια δίκαιη δίκη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε δολοφόνοι”.