ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Πύργου: «Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι».

Η έλλειψη κλινών ΜΕΘ στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. 150 κλίνες ΜΕΘ έτοιμες να λειτουργήσουν παραμένουν κλειστές λόγω ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου, 5 κλινών", σχολιάζει σε μία ακυστική της ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ, αναλύοντας γενικότερα την ακτάσταση στην περιοχή μας, ως εξής:

"Απέμειναν μόνο 2 Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες.
Που να αντέξουν να καλύπτουν τις ανάγκες του χειρουργικού και παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου ως Αναισθησιολόγοι και ταυτόχρονα ως Ενατικολόγοι να καλύπτουν 24 ώρες το 24ωρο τη ΜΕΘ.
Και όμως στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν είναι δύο οι Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί. Κανονικά υπηρετούν με οργανική θέση 4 Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί.
    Οι 2 έχουν μετακινηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών. Γιατί άραγε πρέπει να κλείσει μία ΜΕΘ για να στελεχωθεί μία άλλη; Ρουσφέτια.
    Που είναι το προσωπικό που προσλαμβάνουν;
    Το Π.Γ.Ν. του Ρίου έχει 19 Αναισθησιολόγους εκ των οποίων οι 7 είναι ειδικευμένοι στην Εντατικολογία. Μετά τη ρουσφετολογική μετακίνηση των δύο Αναισθησιολόγων – Εντατικολόγων ιατρών, ξεκίνησαν τα προβλήματα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. Ποιος νοιάζεται για τους διασωληνωμένους ασθενείς που θα ταλαιπωρούνται εάν κλείσει η ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου στις λίστες αναμονής, ψάχνοντας κλίνη ΜΕΘ στο Ρίο ή αλλού;
    Ποιο το κέρδος;
    Κινήσεις πανικού από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τους Υπουργούς Υγείας για να λύσουν το πρόβλημα, χωρίς να αγγίξουν βέβαια τα ρουσφέτια.
Το ρουσφέτι, ρουσφέτι. Οι δύο Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί του Γ.Ν. Πύργου παραμένουν μετακινημένοι στο Ρίο.
Τι κάνουν όμως στον πανικό τους για να λύσουν το πρόβλημα;
Προσπαθούν να κλείσουν μία τρύπα και ανοίγουν άλλες!!!
Εντέλλουν δύο γιατρούς του Γ.Ν. Ζακύνθου να μετακινηθούν στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. Παράλογο. Και όμως στη Ζάκυνθο την ίδια ώρα μετακινούν 2 χειρουργούς ιατρούς από το Γ.Ν. Κυπαρισσίας, τους μοναδικούς που έχει το Γ.Ν. Κυπαρισσίας.
    Εάν φύγουν από τη Ζάκυνθο οι εν λόγω δύο χειρουργοί δεν θα ανοίξουν ποτέ τα χειρουργεία του Γ.Ν. Ζακύνθου.
    Τελικά δεν μετακινήθηκαν οι γιατροί της Ζακύνθου.
Τι έκαναν μετέπειτα οι Υπουργοί Υγείας και η 6η ΥΠΕ;
Αποφάσισαν να κλείσουν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Περί αυτού πρόκειται.
    Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας διαθέτει μόνο δυο Αναισθησιολόγους και εντέλλουν τη μία εκ των δύο να μετακινηθεί στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου.
Με έναν Αναισθησιολόγο ιατρό πως θα λειτουργήσει ο παθολογικός και χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Αμαλιάδος;
Ουσιαστικά κλείνει.
    Πλήρη σύγχυση!!!
    Και μη χειρότερα!!!
    Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!!!"