Ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας ζητά να κηρυχθεί παγόπληκτος

Μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου, ο Δήμος Δυτικής Αχαϊας ζητά με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών να κηρυχθεί ο δήμος παγόπληκτος και τα ορεινά χωριά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Παράλληλα, ζητά ενίσχυση των αγροτών που οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν από τον πάγο, την ώρα που σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, αν συνεχιστεί η κακοκαιρία οι καλλιέργειες κινδυνεύουν με ολοκληρωτική καταστροφή.

«Η δυτική Αχαΐα δυστυχώς δεν έχει πάρει ανάσα εδώ και αρκετούς μήνες. Μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν τις καλλιέργειες και κατέστρεψαν σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου και ιδιοκτησίες, ήρθε ο χιονιάς, πρωτοφανές φαινόμενο για την περιοχή μας. Ο πάγος κατέστρεψε ότι είχαν αφήσει οι πλημμύρες, ενώ μετά από αυτά δεχόμαστε νέα επίθεση του καιρού με ισχυρές βροχοπτώσεις που αποτελούν νέα απειλή για τον τόπο», δήλωσε νωρίτερα ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου.

Μέχρι τώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα ορεινά του δήμου, κυρίως σε Βελιτσές, Πόρτες, Σαντομέρι. Ο δήμος ζητά βοήθεια για την αντιμετώπιση των φαινομένων. Δεν θέλουμε να είμαστε υπερβολικοί, πρέπει όμως ο δήμος να έχει την κρατική συνδρομή κυρίως για τις ορεινές περιοχές όπου έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Φανταστείτε ότι για πρώτη φορά χρειαστήκαμε αλάτι και μάλιστα φέραμε τέσσερα φορτηγά», καταλήγει ο κ. Νικολάου.