Ο Πατρινός αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στου Φιλοπάππου μετά το έγκλημα- Αποφασισμένος να αλλάξει πλήρως το σχέδιο αστυνόμευσης

Αποφασισμένος να αλλάξει πλήρως το σχέδιο αστυνόμευσης στην περιοχή του Φιλοπάππου εμφανίζεται ο Πατρινός νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Ο ίδιος, συνοδεία ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Σώματος βρέθηκε στο σημείο που σκοτώθηκε ο 25χρονος φοιτητής Ν.Μ., προκειμένου να διαπιστώσει τι κινήσεις χρειάζονται για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Όσον αφορά το τωρινό σχέδιο αστυνόμευσης, αυτό περιλαμβάνει τακτικές -αλλά όχι καθημερινές- περιπολίες από αστυνομικούς της Ασφάλειας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ, που σε κάθε τους κοινή περιπολία προχωρούν σε δεκάδες προσαγωγές υπόπτων.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η αναβάθμισή της αστυνομικής παρουσίας με αύξηση περιπολιών από μικτά κλιμάκια -τόσο με ένστολους όσο και με αστυνομικούς που θα φορούν πολιτικά-. Μάλιστα, εξετάζεται να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα επιχειρήσεις «σκούπα» στα σημεία εισόδου στον χώρο. Επίσης, επεκτείνονται χρονικά οι περιπολίες στο σημείο έως τη 01:00 τα ξημερώματα. Μία ακόμη σκέψη είναι οι εποχούμενες περιπολίες με μηχανές κρος, από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, σε κάθε γωνιά του άλσους Φιλοπάππου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο θάνατος του 25χρονου Ν.Μ. δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έκπληξη για τους αστυνομικούς, καθώς ήδη από τον Μάρτιο σε σχετικές εκθέσεις γίνονταν αναφορά σε συμμορίες που εκμεταλλεύονται «την ιδιομορφία της περιοχής και την περιορισμένη ορατότητα. Στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιστέκονταν έκαναν χρήση μαχαιριών με ανθρωποκτόνο πρόθεση».

 

https://www.reader.gr