Το πιο παλαιό οικιακό υδρόμετρο υπάρχει στην Πάτρα! Δείτε που βρίσκεται (φωτο)

Είναι ίσως το πιο παλαιό οικιακό υδρόμετρο που σώζεται σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται στην Πάτρα και μάλιστα σε γνωστό κατάστημα της πόλης!


Στο διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου 181 και Σατωβριάνδου, το οποίο στο παρελθόν είχε στεγάσει ακόμα και  πρεσβεία ξένης χώρας, βρίσκεται εντοιχισμένο ένα πράγματι συλλεκτικό υδρόμετρο, που μετρά σχεδόν έναν αιώνα ζωής!


Μπορεί βέβαια να μην λειτουργεί πλέον, αλλά όσοι το αντικρύζουν μένουν εντυπωσιασμένοι από την φινέτσα,  την αισθητική και την παλαιότητά του. Με εμφανή τα σημάδια του χρόνου στο κέλυφός του, το γερμανικής κατασκευής υδρόμετρο ήταν το πρώτο που τοποθετήθηκε σε οικία της Πάτρας και παρά τις δεκαετίες που μετράει και τις αλλαγές χρήσης του κτιρίου, παραμένει ακλόνητο στην αρχική του θέση!


Σήμερα το πετρόκτιστο κτίριο φιλοξενεί το γνωστό  σαλόνι μόδας, φορεμάτων δεξιώσεων και νυφικών "Femina", που και αυτό κινείται αισθητικά στους εκλεπτυσμένους τόνους που επιβάλλει το περικαλλές οίκημα.

 


Ο ιδιοκτήτης του χώρου, γνωστός επιχειρηματίας Τάκης Τσαλπατούρος, σημειώνει ότι στο παρελθόν συλλέκτης του είχε προσφέρει ένα σημαντικό ποσό προκειμένου να πουλήσει το υδρόμετρο. Πλην όμως ο Πατρινός επιχειρηματίας αρνήθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα, αφού όπως λέει αυτό το υδρόμετρο είναι κομμάτι της ιστορίας της ίδιας της πόλης και ως εκ τούτου δεν είναι σωστό να φύγει εκτός Πατρών. 

Το κτίριο όπου βρίσκεται το ιστορικό οικιακό υδρόμετρο, στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Σατωβριάνδου, που τα τελευταία χρόνια στεγάζει το το γνωστό  σαλόνι μόδας, φορεμάτων δεξιώσεων και νυφικών "Femina"