Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα αδέσποτα στο Δημαρχείο

Την βοήθεια της δημοτικής αρχής για την περισυλλογή και στείρωση των αδέσποτων ζώων ζήτησαν οι φιλόζωοι της Πάτρας , στο πλαίσιο κινητοποίησης που έγινε στην είσοδο του Δημαρχείου. Μάλιστα οι ζωόφιλοι είχαν πάρει μαζί τους και τα αγαπημένα τους σκυλάκια.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πάτρα 'οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φιλόζωοι. Για το λόγο αυτό προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου. 

Τους τελευταίους δυο μήνες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση  ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που έχουν εγκαταλειφθεί ανέρχεται στα 30 κουτάβια και 10 ενήλικα σκυλιά.

Σε συνδυασμό με τα σκυλιά που ήδη υπήρχαν ως αδέσποτα στην εστία, ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 40 με 50 σκυλιά. Την καθημερινή φροντίδα αλλά και τις βασικές ανάγκες των σκυλιών (εμβολιασμός αποπαρασίτωση κλπ.) έχουν αναλάβει εστιακοί φοιτητές και κάποιοι εθελοντές , τόσο σε πρακτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, ενώ αποτελεί εξ’ ολοκλήρου αρμοδιότητα του δήμου (όπως ορίζεται και νομικά).

«Ο υπεύθυνος γεωργικής ανάπτυξης Κώστας Αρώνης στον οποίο μας παρέπεμπε η γραμματεία του δήμου ,αποποιήθηκε κάθε ευθύνη και μας παρέπεμψε με την σειρά του στον αντιδήμαρχο οικονομικών Παναγιώτη Μελά . Ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για τα κονδύλια που αφορούν τη μέριμνα ζώων, και την Τρίτη 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση μαζί του, για την επίλυση του προβλήματος.

Νομικά, ο δήμος υποχρεώνεται να φροντίσει για

• τη δημιουργία καταφυγίου για τα ζώα

• τη στείρωση

• των εμβολιασμό

• την μεταφορά τους σε περιοχή που δεν είναι κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία, κλπ

• την καθημερινή τους σίτιση, και εν γένει την φροντίδα τους.