Η ιλαρά , οι προειδοποιήσεις και τα... ανύπαρκτα εμβόλια

Για γέλια και για κλάματα το πρόβλημα...που ακούει στο όνομα "ιλαρά" στην χώρα μας . Εμβολιαστείτε όλοι για την Ιλαρά λένε οι ιατρικοί σύλλογοι αλλά εμβόλιο στα φαρμακεία δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Για την ακρίβεια η λίστα αναμονής είναι τεράστια στα περισσότερα φαρμακεία μιας και ο ΕΟΦ ήταν ανέτοιμος να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.  Την ίδια στιγμή οι εμπλεκόμενοι με το χώρο της υγείας θα πρέπει να εμβολιαστούν ή τουλάχιστον να κάνουν εξέταση για την ανοσία. Τα κρούσματα στην χώρα μας έχουν φτάσει τα 166 σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση της βάλλει κατά του υπουργείου υγείας . όπως αναφέρει δεν υπάρχει μέριμνα για τον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού.  Και στα νοσοκομεία της Πάτρας λίγοι είναι αυτοί που έχουν εμβολιαστεί. Επιρρίπτονται επίσης ευθύνες στις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Όπως αναφέρει στο achaianews.gr ο Κώστας Πετρόπουλος Εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ στην Αχαία και Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ο Ιπποκράτης στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας δεν έχουν εμβολιαστεί αφού δεν υπάρχει ούτε ενημέρωση αλλά ούτε και εμβόλια.

Σύμφωνα με τον φαρμακοποιό Δημήτρη Δημητρόπουλο, Μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας , δημιουργήθηκε πανικός μετά τις προειδοποιήσεις γιατρών και ΚΕΕΛΠΝΟ με τους γονείς να αναζητούν αγωνιωδώς το εμβόλιο.

"Υπάρχουν λίστες δέκα και είκοσι ατόμων σε δεκάδες φαρμακεία. Εμείς κρατάμε τα όνομα τους και περιμένουμε να έρθουν για να τους ειδοποιήσουμε με τη σειρά μας να το παραλάβουν"