ΕΕΣΠ: Δεν μας κάλεσε η δημοτική αρχή να καταθέσουμε προτάσεις για τον ποδηλατόδρομο!

Οι ανακοινώσεις περί κατασκευής και λειτουργίας ποδηλατόδρομου στην πόλη, έχει προκαλέσει "δυσφορία" στην διοίκηση του ΕΜπορικού Συλλόγου, που εκφράζει την δημόσια απορία της, γιατί σε τόσο σημαντικά ζητήματα "ο ΕΕΣΠ δεν κλήθηκε να εκφράσει τις απόψεις του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους Φορείς".

Ολόκληρη η επιστολή του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, προς τον Δήμαρχο Πατρέων και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο:

«Κύριε Δήμαρχε,
Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ το θέμα της κατασκευής ποδηλατόδρομου στην οδό Όθωνος Αμαλίας. Πιστεύουμε ότι δεν εκφράζεται αντίρρηση περί της λειτουργίας ασφαλούς, σύγχρονου ποδηλατόδρομου και ότι πλέον είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία του.  

Στην κατάθεση των θέσεων του Συλλόγου μας με την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Δήμο Πατρέων τον Μάιο του 2015, εκφράζεται εγγράφως η θέση του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών για το θέμα. Το ασφαλές δίκτυο ποδηλατοδρόμων πρέπει να εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες αναψυχής, αλλά κυρίως τις ανάγκες μετακίνησης,  με σκοπό την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και την μείωση της ρύπανσης στον αστικό ιστό. Ωστόσο, είναι εύλογη η απορία και η ενόχλησή μας, γιατί σε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν την πόλη και το εμπόριο,  ο ΕΕΣΠ δεν κλήθηκε να εκφράσει τις απόψεις του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους Φορείς.

Η άποψη που επικράτησε από το 2012 για κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην Όθωνος Αμαλίας θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα νέα δεδομένα:

  • Την αλλαγή στο κυκλοφοριακό με την παράδοση της Μικρής Περιμετρικής και το ενδεχόμενο αντιδρόμησης της Κανακάρη και Κορίνθου.
  • Την υπογειοποίηση του τρένου (δημιουργία θέσεων στάθμευσης, χώρος μετακίνησης του επιβατικού κοινού κ.ά.).
  • Την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στην πόλη από την Κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί λύση συμβατή και με τους σχεδιασμούς του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που δεν θα δημιουργεί άλλα κυκλοφοριακά προβλήματα στους ήδη επιβαρυμένους οδικούς άξονες της πόλης. Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με τους μαζικούς Φορείς της πόλης είναι απαραίτητη για να προχωρήσει το έργο με τον καλύτερο τρόπο για την πόλη και τους πολίτες της.»