Πάτρα: Τι λένε αστυνομικοί και λιμενικοί για την εκκένωση των καταυλισμών

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι αστυνομικοί- μέλη της ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας την εκκένωση των άτυπων καταυλισμών σε Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ καθώς και οι ίδιοι με παρεμβάσεις τους στα αρμόδια υπουργεία είχαν ζητήσει την επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα συγχαίρουν τους συναδέλφους τους για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν αφού η επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι λιμενικοί που με δελτίο τύπου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι "Ήρθε η άνοιξη στο νέο λιμάνι της Πάτρας"

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Με την συνεχή ανάδειξη του θέματος με δεκάδες έγγραφες και προφορικές
παρεμβάσεις μας προς πάσα κατεύθυνση, όπως την πολιτική και φυσική ηγεσία, τους  φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές της περιοχής, την Εισαγγελία και τον  ΟΛΠΑ, την αδιάκοπή παρουσία μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ώστε να γίνει γνωστό το ζήτημα σε όλους τους Πολίτες, την συμμετοχή μας σε συναντήσεις κατοίκων και φορέων αλλά και την συνδιοργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Πάτρας
από κοινού με Λιμενικούς και κατοίκους, συνδράμαμε καταλυτικά ώστε σήμερα να εκκενωθούν οι παράτυποι καταυλισμοί αλλοδαπών έναντι του νέου λιμανιού της Πάτρας και αυτό να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι περισσότερο από ποτέ, διότι η αυτή η μαχητική μας επιμονή σε καθημερινή βάση, τα θλιβερά τελευταία γεγονότα, αλλά και η συστράτευση των φορέων, αφύπνισαν τα συναρμόδια Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη , ώστε να ληφθεί η απόφαση για την απομάκρυνση των αλλοδαπών από την νότια παραλιακή πλευρά της πόλης της Πάτρας.


Χρειαζόταν μόνο μια πολιτική απόφαση ώστε σε διάστημα μερικών ωρών οι Αστυνομικές δυνάμεις να καταφέρουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα να εκκενώσουν πλήρως τους δύο αυτούς καταυλισμούς, στα ετοιμόρροπα κτήρια της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, όπου διέμεναν πάνω από 600 αλλοδαποί. Για άλλη μια φορά οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, των Αθηνών και των όμορων Διευθύνσεων που ενεπλάκησαν, απέδειξαν ότι τους διακρίνει ανθρωπισμός, υψηλού επιπέδου επαγγελματισμός, και αποτελεσματικότητα. Η Ένωση μας οφείλει να συγχαρεί  όσους συνετέλεσαν στην αίσια έκβαση αυτής της κατάστασης και ιδιαιτέρως τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από την ανώτατη βαθμίδα της ιεραρχίας έως και τον  πιο χαμηλόβαθμο που συμμετείχαν στην σημερινή μεγάλη για την περιοχή μας
Αστυνομική επιχείρηση.

Αναμένουμε τέλος ότι οι εν λόγω χώροι στο μέλλον να διασφαλιστούν, ώστε να
μην δημιουργηθούν εκ νέου καταυλισμοί και το λιμάνι αλλά και η πέριξ κατοικημένη περιοχή να επανέλθει και να παραμείνει στην ομαλότητα μόνιμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ »

Μετά από μια ψυχοφθορά περίοδο που διήρκεσε περίπου δέκα μήνες τόσο για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στο Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ όσο και εν γένει για το Λιμάνι της Πάτρας μπορούμε να πούμε πλέον με χαρά ότι στο Λιμάνι της Πάτρας ήρθε η άνοιξη έστω και με καθυστέρηση δυο μηνών.

Η συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας την 15/05/18 όπου είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση όλων των μεταναστών που διέμεναν στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της «ΑΒΕΞ» και του «ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ» και την μεταφορά τους εκτός Πάτρας, μας χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί αυτό ήταν πάγιο αίτημα της Ένωσής μας από τότε που εντάθηκε το φαινόμενο.

Η Ένωσή μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα έδωσε υπέρ πάντων αγώνα με παρουσία σε κανάλια τοπικής και πανελλήνιας εμβέλειας,με συνεντεύξεις σε τοπικές και πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδες,με «πύρινες» ανακοινώσεις,με αποστολή εξωδίκου σε αυτούς που επιχείρησαν να κατηγορήσουν τους συναδέλφους μας προκειμένου να μετακυλίσουν το πρόβλημα,με συμπαράσταση στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν στην «μάχη»,με συμμετοχή σε συσκέψεις και τέλος με παράσταση διαμαρτυρίας στο πλευρό των κατοίκων.

Σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι που απέδωσε όλη αυτή η προσπαθειά μας, εισακούστηκε η φωνή αγωνίας μας και εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου οι συνάδελφοι ,οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Πάτρας,οι επιβάτες και όλη η πόλη της Πάτρας θα απολαύσει επιτέλους ένα σύγχρονο και μοντέρνο ευρωπαικό Λιμάνι.  

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να εφησυχαστούμε, το ότι έφυγαν δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ξαναέρθουν.