Αχαία: Βρέθηκε ανάδοχος για την 8η εργολαβία της Πατρών-Πύργου

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ολοκληρώθηκε  το απόγευμα της Τετάρτης και η τελευταία εκκρεμότητα αναφορικά με τις εργολαβίες του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου που ως γνωστόν είχε βγει τα προηγούμενα χρόνια από το έργο της Ολυμπίας οδού αν και αρχικά αποτελούσε μέρος της.
 Η 8η και τελευταία εργολαβία τράβηξε, σύμφωνα με πληροφορίες το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστικών εταιρειών και τελικά μειοδότης με έκπτωση που ξεπέρασε το 52% αναδείχθηκε η GD INFRASTRUTTURE.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η περιοχή χάνει οριστικά ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημά της για τη νότια χάραξη που δεν θα χώριζε στα δύο τους οικισμούς που βρίσκονται από το τέλος της Περιμετρικής μέχρι και την Κ. Αχαΐα, που είναι και το τμήμα που αγορά η συγκεκριμένη εργολαβία.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σήμερα διεξάγεται η δημοπράτηση της τελευταίας εργολαβίας της Πατρών-Πύργου, στο τμήμα μεταξύ Πάτρας (Μιντιλόγλι) και Δυτικής Αχαΐας (ΒΙΠΕ Πατρών), ενώ θα γίνει και η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάδειξη του προσωρινού μειοδότη, ενός έργου με κόστος 74,4 εκατ. ευρώ.

Μπορεί ωστόσο στόχος της κυβέρνησης να είναι η έναρξη των εργολαβιών μέχρι το καλοκαίρι, αλλά αυτή την στιγμή το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουν πέσει οι υπογραφές των τελικών συμβάσεων και πως το μεγάλο αυτό έργο που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για την περιοχή, δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.