Πάτρα - Ίκαρος: Μια ξεχασμένη στιγμή του Πατρινού Καρναβαλιού

Ήθελαν , τότε, κάτι άλλο, κι έτσι δεν πήραν τον Στέα αλλά τον Ίκαρο. Ήταν 1985 επι δημαρχίας Θεόδωρου Άννινου. Ήταν γνωστός ο Ίκαρος από την τηλεόραση και συγκεκριμένα από τα πρώτα τηλεπαιχνίδια.
Ήταν ικανότατος τηλεοπτικός αστέρας, αλλά στο Πατρινό Καρναβάλι, μάλλον απέτυχε. Έτσι, το 1986 δεν τον κάλεσαν εκ νέου, ήρθε και πάλι ο Άλκης Στέας.

Ο Άλκης Στέας συνδέθηκε στενά με το Πατρινό Καρναβάλι από το 1966 και την έναρξη του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Τη χρονιά εκείνη ήταν ένας από τους 94 κυνηγούς του 1ου Αποκριάτικου Θησαυρού. Η ομάδα του κατατάχτηκε στην τρίτη θέση παίρνοντας ως αναμνηστικό μια χάλκινη μάσκα του Δήμου Πατρέων. Από το 1967 πήρε τη σκυτάλη από το Νίκο Μαστοράκη, εμπνευστή του Κρυμμένου Θησαυρού και παρουσιαστή του 1ου παιχνιδιού και ανέλαβε την παρουσίαση του Παιχνιδιού. Με τη συμβολή του ο Κρυμμένος Θησαυρός αναδείχτηκε σε κορυφαία εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο Λευτέρης-Ίκαρος Κανελλόπουλος (Αθήνα ~1920 - Αθήνα 20 Μαρτίου 1993) ήταν ο παρουσιαστής των πρώτων τηλεπαιχνιδιών της Ελληνικής τηλεόρασης, ηθοποιός και στιχουργός, περισσότερο γνωστός με το μικρό του όνομα Ίκαρος.
Μεγάλωσε στα Πετράλωνα της Αθήνας και είχε καταγωγή από την Ανδρίτσαινα Ηλείας. Ξάδελφός του ήταν ο καθηγητής πανεπιστημίου και υπουργός Αθανάσιος Κανελλόπουλος.