Πάτρα: Αντιδράσεις από υπαλλήλους καταστημάτων για την "Λευκή Νύχτα" που σχεδιάζεται στην Έναρξη του Καρναβαλιού

Την έντονη αντίδραση τους εκφράζουν οι εμπορουπάλληλοι με αφορμή αυτή τη φορά την πραγματοποίηση "λευκής νύχτας". Όπως υποστηρίζουν υπεβλήθη σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ο εμπορικός σύλλογος πατρας έκανε αίτημα προς την περιφέρεια για την διεξαγωγή λευκής νύχτας στην έναρξη του καρναβαλιού , δηλαδή να επιμηκυνθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 12 η ώρα το βράδυ κάτι το οποίο όπως αποκαλύψαμε εμείς οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ πριν λίγους μήνες ήταν στις προθέσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (άραγε ο εμπορικός σύλλογος σέρνεται πίσω από τις προθέσεις του συλλόγου εμπόρων ιστορικου κεντρου?) και γιατί άλλαξε στάση ο εμπορικός σύλλογος στο θέμα των λευκών νυχτών που κάποιες άλλες εποχές ήταν αντίθετος? (να θυμίσουμε  μια παλιότερη απόπειρα του συλλόγου εμπόρων ιστορικού κέντρου την  είχε καταδικάσει ο εμπορικός σύλλογος)  , τελικά τι παιχνίδια παίζονται στις πλάτες των μικρομεσαιων επιχειρηματιών κι των εμποροϋπαλλήλων ?

 Τελικά θα κάνει λευκή νύχτα ο εμπορικός σύλλογος για να ευνοηθούν για ακόμη μια φορά τα πολυκαταστήματα κι μερικοί επιχειρηματίες στο κέντρο αδιαφορώντας για τους συνάδελφους τους που είναι εκτός κέντρου?
 Αδιαφορώντας ότι δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά , με το να δουλεύει η αγορά μόνο κυριακες κι λεύκες νύχτες κι τις υπόλοιπες μέρες να μην δουλεύει ? Που το πάει ο εμπορικός σύλλογος και ο πρόεδρος του κ Ρωρος ?
Στο να αυξήσει τα λειτουργικά έξοδα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μην αντέξουν κι να κλείσουν σε ένα δυο χρονια κι να στειλει χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους στην ανεργία ?

Εμείς σαν ΕΛΕΎΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , θα ζητήσουμε και την βοήθεια σύσσωμου του εργατικού κινήματος θα αντιδράσουμε και θα διαμαρτυρηθούμε  πολύ έντονα με κινητοποιήσεις κι έντονες διαμαρτυρίες σε όλους τους φορείς και ελπίζουμε να μην  επικρατήσει η άποψη της λευκής νύχτας στην έναρξη του καρναβαλιού , που κι μεις σαν πολίτες αυτής της πόλης θέλουμε να απολαύσουμε άλλα δε θα μπορούμε γιατί θα πρέπει να είμαστε στην εξαναγκαστική υποχρεωτική από τους εργοδότες μας εργασία (και αν θα πληρωθουμε τις επιπλεον ωρες , πραγμα αμφιβολο) Νεωτερισμοι και πειραματισμοι στην πλατη του εργαζομενου Η νοοτροπία των πολυκαταστημάτων για ανοικτά καταστήματα 24ωρες το 24ωρο 7 μέρες την εβδομάδα φαίνεται αρχίζει και επηρεάζει και τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου Αν θέλετε κύριοι να κάνετε μητροπολιτικό κέντρο την πατρα να αναπτύξετε τους άλλους τομείς (τουρισμό ,υποδομές κτλ) και να καταφέρετε να έρχονται από τις γύρω περιοχές  όχι τις νύχτες άλλα την ήμερα ,6 μέρες την εβδομάδα που είναι ανοικτά τα καταστήματα αυτή θα είναι η επιτυχία σας κι όχι να δουλεύει η αγορά μόνο νύχτες κι κυριακες για να εξυπηρετήσουμε 100-150 επισκέπτες άλλων περιοχών και ΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ