Πάτρα: Λιμενικός έσπασε το πόδι του σε καταδίωξη μεταναστών

Στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας που εκτελούσε στο νότιο λιμάνι της Πάτρας κι ενώ προσπαθούσε μαζί με άλλους λιμενικούς να αποτρέψει μετανάστες να μπουν στο χώρο ISPS του νέου λιμένα, κατέληξε λιμενικός της Πάτρας.

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο το απόγευμα και ο λιμενικός διακομίστηκε στο νοσοκομείο με βαρύ τραύμα στο πόδι.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση, για μια ακόμη φορά της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας, οι οποίοι χαρακτηρίζουν εμπόλεμη ζώνη το λιμάνι της Αχαϊκής Πρωτεύουσας.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Σε συνέχεια των ανωτέρω ανακοινώσεων μας και των συχνών παρεμβάσεων μας στα Μ.Μ.Ε παρατηρούμε ότι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των παράτυπων μεταναστών τους τελευταίους μήνες που επιχειρούν να εισέλθουν στον χώρο του ΙSPS του Λιμένα της Πάτρας δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα ακολουθεί την ίδια πορεία με την αυξανόμενη κώφωση όλων των υπευθύνων οι οποίοι δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο επί της ουσίας.

Μετά τις παγίδες με τις πετονιές, τα αυτοσχέδια μαχαίρια και τις «καταγγελίες» για δήθεν επιθετική συμπεριφορά των συναδέλφων που εκτελούν εξωτερική Υπηρεσία κατά τις ώρες φόρτωσης των Ε/Γ-Ο/Γ, έρχεται να προστεθεί άλλο ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός.

Συνάδελφος μας την 06-01-2018 και ενώ εκτελούσε εξωτερική Υπηρεσία κατά την διάρκεια αποτροπής παράτυπων μεταναστών που προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στον χώρο του ISPS του νέου Λιμένα Πάτρας τραυματίστηκε σοβαρά(διαμετακομίστηκε στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι).

Για πολλοστή φορά ζητάμε να παρθούν άμεσα δραστικές λύσεις από όλους τους υπευθύνους πριν είναι πολύ αργά, το προσωπικό του Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ δεν αντέχει άλλο η ασφάλεια των Συναδέλφων μας είναι αδιαπραγμάτευτη.