Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γηροκομειό για την Παναγία

Πολύς αναμένεται να είναι ο κόσμος που θα ανηφορίσει την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στις 7 το απόγευμα, για το Γηροκομειό, για την εκεί ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας που πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο, στην μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Την Κυριακή το απόγευμα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έγινε γνωστό, θα ψαλούν τα Εγκώμια της Παναγίας και θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας.

Στην ξεχωριστή και υποβλητική αυτή ιερά ακολουθία που κάθε χρόνο τελείται με σεβασμό, ιεροπρέπεια, ευλάβεια και μεγαλοσύνη έξω από το Καθολικό της Μονής Παναγίας Γηροκομήτισσας που κατακλύζεται από πιστούς όλων των ηλικιών, θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Παρών αναμένεται να είναι και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Τους δύο αρχιερείς θα πλαισιώσουν ο ηγούμενος του μοναστηριού, αρχιμανδρίτης Συμεών Χατζής, πολλοί ιερείς και ιεροψάλτες.

Τα Εγκώμια της Παναγίας ψάλλονται κάθε χρόνο στο Γηροκομειό και αποτελούν ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Πατρών Διονυσίου, και χρονολογούνται από το έτος 1541.

*Ο εορτασμός στο Γηροκομειό θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 14/8 με τον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που συνήθως ολοκληρώνεται στις 11 το βράδυ, την ιερά αγρυπνία και φυσικά ανήμερα την Τρίτη 15/8 το πρωί με την πανηγυρική Θεία λειτουργία.

Η Μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας πανηγυρίζει και στα εννιάμερα της Παναγίας, στις 23 Αυγούστου.