Φάμελλος: H φύση θα δώσει τη λύση για τις τσούχτρες!!!(VIDEO)

Υπεραμύνθηκε των μέτρων που πήρε το υπουργείο Περιβάλλοντος ο Σωκράτης Φάμελλος, για τις τσούχτρες που έχουν κατακλύσει τον Κορινθιακό και τον Πατραϊκό Κόλπο. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε ως συμπαθών των επιχειρηματιών και των λουομένων που, όπως είπε, «δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα», ενώ υποστήριξε ότι «δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί φέτος».

Ο κ. Φάμελλος επαίνεσε την επιλογή του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε μακροπρόθεσμη απόφαση ώστε να συγκροτηθεί φορέας προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου ώστε στη συνέχεια ο κόλπος να ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

«Ο πληθυσμός αυξήθηκε γιατί έχει αλλάξει το θερμοκρασιακό προφίλ της θάλασσας, τα ρεύματα και οι άνεμοι» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.

«Γιατί να σας πω και κάτι, ο άνθρωπος πληγώνει τη φύση εδώ και χρόνια και η φύση εκδικείται. Όσοι ψάχνουν λύση από το κυβερνητικό επιτελείο σε 11 ημέρες κάνουν λάθος γιατί η φύση θα βρει τρόπο να εκδικηθεί με άλλο τρόπο. Πρέπει να βρούμε τα αίτια για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

.