«1ο Patras International Basketball Gathering» από τον Προμηθέα

Το "1ο Patras International Basketball Gathering", έρχεται και θα γίνει από τον Προμηθέα, με την συμμετοχή κορυφαίων συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και υπό την αιγίδα της ΕΟΚ.

Η σχετική ανακοίνωση του Προμηθέα αναφέρει τα εξής: «Το μπάσκετ είναι πάνω απ' όλα ένα παιχνίδι. Παράλληλα, όμως, είναι κι ένα πεδίο γύρω από το οποίο έχουν αναπτυχθεί διάφοροι επιστημονικοί τομείς κι έχει παραχθεί πολλή και υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη γνώση.

Εμπνεόμενοι από τον μυθικό Προμηθέα -που μοίρασε τη φωτιά στους ανθρώπους- πιστεύουμε ότι και η γνώση πρέπει να μοιράζεται, να γίνεται κοινό κτήμα όσων ασχολούνται επισταμένως μ' ένα αντικείμενο και να εξελίσσεται.

Πιστεύουμε πως κάτι που θα βοηθούσε όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα είναι η δυνατότητα να συγκεντρωθούν άνθρωποι με ειδική τεχνογνωσία πάνω στο μπάσκετ και τη διάθεση να τη μοιραστούν και ν' ανταλλάξουν απόψεις.

Θεωρούμε σημαντική την ευκαιρία να γνωρίσουμε πώς σκέφτονται και δρουν σχετικά με το μπάσκετ άνθρωποι με ειδικές γνώσεις από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, πώς αντιμετωπίζεται το άθλημα εντός κι εκτός συνόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Προμηθέας Πάτρας αποφάσισε να βγει εκ νέου στο προσκήνιο και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργήσει έναν θεσμό αντάξιο της ιστορίας της πόλης και της δυναμικής που χαρακτηρίζει την Πάτρα, αλλά και γενικότερα την Ελλάδα, μια πρωτοπόρο και παραδοσιακή δύναμη στο χώρο του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ, με πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν, αγαπούν, υπηρετούν και βοηθούν στην ανάπτυξη κι εξέλιξη του αθλήματος.

Τολμά να δημιουργήσει ένα φορέα που θα προάγει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης σε όλη τη χώρα κι επιχειρεί την καθιέρωση μιας συνάντησης ανταλλαγής γνώσεων και απόψεων».