LIFE STYLE

LIFE STYLE

Όσκαρ 2020: Το φεμινιστικό μήνυμα της Νάταλι Πόρτμαν μέσω... φορέματος

 
 H Νάταλι Πόρτμαν για άλλη μια φορά έστειλε μήνυμα υπέρ των γυναικών που σκηνοθετούν ταινίες.
Πολύ συζήτηση έγινε και φέτος για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ με αρκετούς να τονίζουν την απουσία της διαφορετικότητας και την «προτίμηση» της Ακαδημίας Κινηματογράφου στους άνδρες υποψηφίους για Όσκαρ 2020 όπως αυτός της σκηνοθεσίας.  


 
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παρουσιάστηκε με ένα φόρεμα στο οποίο είχε βάλει καρφίτσες με τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετών που δεν ήταν υποψήφιες για τη συγκεκριμένη κατηγορία και το οποίο τελικά απονεμήθηκε στον Νοτιοκορεάτη Μπονγκ γιουν-Χο.
Ερωτηθείσα, δε, γιατί είχε τα ονόματα της σκηνοθέτιδος Γκρέτα Γκέργουιγκ από την ταινία «Μικρές Κυρίες» , της Λούλου Γουάνγκ από την ταινία The Farewell κ.α. η Πόρτμαν απάντησε ότι ήθελε να αναγνωρίσει τον ρόλο των γυναικών με διακριτικό τρόπο.
 

Αυτή είναι η δεύτερη «διαμαρτυρία» της Νάταλι Πόρτμαν, η οποία παρουσιάζοντας την ίδια κατηγορία το 2018 είχε πει από μικροφώνου «αυτοί είναι όλοι οι άνδρες υποψήφιοι».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search